Μενού Ροή
Ηράκλειο: Επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην πόλη

Η χώρα θα είναι έτοιμη ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την έλλειψη εργατών γης, ανέφερε από το Ηράκλειο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς που βρίσκεται στο νησί, ενόψει της παρουσίας από αύριο Τετάρτη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφερόμενος στο ζήτημα των εργατών γης εξήγησε ότι έχει αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και υπάρχει δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί «να βγάλει άδεια για πέντε χρόνια με ένα παράβολο, αντί να βγάζει κάθε χρόνο» συμπληρώνοντας ότι «και παράτυπα ευρισκόμενοι αλλοδαποί στην χώρα, οι οποίοι επιθυμούν να δουλέψουν, θα μπορούν να εργαστούν». Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε και στις διακρατικές συμφωνίες που έγιναν με την Αίγυπτο και το Μπαγκλαντές επισημαίνοντας ότι «αυτές οι παρεμβάσεις θέλουν λίγο χρόνο για να μπορέσουν να αρχίσουν να αποδίδουν. Σίγουρα πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα και να απλουστευτεί η διαδικασία» διευκρινίζοντας ότι ήδη βελτιώνεται η κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά το κόστος παραγωγής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διευκρίνισε ότι «η κυβέρνηση από το Φθινόπωρο του 2021 έχει κάνει πολλές ουσιαστικές παρεμβάσεις» είτε αυτό αφορά στην τιμή πετρελαίου, στην τιμή ηλεκτρικού ρεύματος, την επιδότηση για την αγορά λιπασμάτων ή την επιδότηση για αγορά ζωοτροφών που ανακοίνωσε ότι θα καταβληθεί στις 30 ή 31 Ιανουαρίου και θα έχει ύψος 89 εκατομμύρια.

Για τη νέα ΚΑΠ ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι έχει ακριβώς τα ίδια χρήματα τα οποία είχε και η προηγούμενη, συμπληρώνοντας ότι η χώρα πέτυχε το ίδιο ποσό ενώ άλλες χώρες είχαν μείωση και πως η διαφορά θα είναι στο ότι «οι αγρότες θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τις καλλιεργητικές τους πρακτικές για να μπορέσουνε να εισπράξουν αυτά που εισέπρατταν πριν». Ο κ. Γεωργαντάς είχε επαφές με παραγωγούς και κτηνοτρόφους στο Ηράκλειο και τη Μεσαρά, ενώ είχε συνάντηση και με στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας