Μενού Ροή
Καστοριά: Καταστροφές σε καλλιέργειες στην περιοχή της Λιθιάς

Ο άστατος καιρός, οι ισχυρές βροχοπτώσεις και το χαλάζι έχουν προκαλέσει τον τελευταίο καιρό πολλές καταστροφές στις καλλιέργειες, στην περιοχή της Λιθιάς στην Καστοριά.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός της ΕΡΤ, όπου χωράφι με φασόλια είναι «πνιγμένο» στο νερό. Στην ευρύτερη περιοχή ήδη τα φασόλια έχουν σπαρθεί δύο φορές, το ίδιο και τα καλαμπόκια, ενώ οι μηλιές ίσως να μην προλάβουν να δώσουν καρπούς, καθώς δεν έχει γίνει η γονιμοποίηση λόγων των «φθινοπωρινών» συνθηκών που επικρατούν.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λιθιάς, κ.Γιάννης Ιωάννου τόνισε: «Τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να επαναλαμβάνονται με μεγάλη σφοδρότητα με αποτέλεσμα να έχουμε πλημμύρες στις καλλιέργειες της τοπικής κοινότητας. Δεν υπάρχουν τα αποστραγγιστικά κανάλια που θα πάρουν το νερό της βροχής. Στην ουσία δεν υπάρχει τίποτα. Περιμένουμε το ΕΛΓΑ να έρθει να εκτιμήσει την κατάσταση. Αν συνεχίσει έτσι ο καιρός θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο να ξανασπείρουν, γιατί με τις καθημερινές βροχές οι σπόροι έχουν σαπίσει. Η πλειοψηφία του κόσμου του χωριού ασχολείται με την καλλιέργεια».Πηγή: ΕΡΤ
Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας