Μενού Ροή
Την νεοφυή επιχείρηση Proud Farm, στην Κοζάνη, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρ. Δήμας

Την νεοφυή επιχείρηση (startup), Proud Farm Group of Farmers, στην Κοζάνη, που δραστηριοποιείται στην αιγοπροβατοτροφία επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Ο υφυπουργός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει ότι συζήτησε για την αξιοποίηση της έρευνας, της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών από τη νέα γενιά της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργούς αναφέρει:

«Επισκέφτηκα σήμερα την startup Proud Farm Group of Farmers, που δραστηριοποιείται στον αγροδιατροφικό τομέα και την κτηνοτροφία και πιο συγκεκριμένα εστιάζει στους αιγοπροβατοτρόφους.

Η εταιρεία ξεκίνησε το 2018, από μία ομάδα νέων παραγωγών που οραματίζονται ένα βιώσιμο μέλλον για την ελληνική κτηνοτροφία και αιγοπροβατοτροφία. Σήμερα, έχει κατορθώσει να συμμετέχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων, διεθνών συνεδρίων και εργαστήρίων, σε clusters και υλοποιεί σημαντικά έργα που αλλάζουν την εικόνα της Ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας, προσαρμόζοντας την στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Μάλιστα, έχουν ολοκληρώσει την κατασκευή της 1ης στον κόσμο θερμοκοιτίδας αιγοπροβατοτροφίας, η οποία παρέχει σε νέους κτηνοτρόφους, εκπαίδευση, παραγωγή εκπαιδευτικού οπτικοακουστικού υλικού, υπηρεσίες διαχειριστικής υποστήριξης κ.α

Κατά την επίσκεψη μου είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί τους, να δω από κοντά την νέα γενιά της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας και τα καινοτόμα προϊόντα που παράγουν αξιοποιώντας την έρευνα, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας