Μενού Ροή
Αγγλία: Απαγορεύσεις στη χρήση νερού – Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα οι ταμιευτήρες

Σε απαγορεύσεις στη χρήση νερού προχώρησε η εταιρία νερού υπεύθυνη για την νοτιοδυτική Αγγλία καθώς οι ταμιευτήρες βρίσκονται ήδη σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι ταμιευτήρες έχουν υποστεί μείωση στην χωρητικότητα τους έως και 25%. Η απαγόρευση περιλαμβάνει την Κορνουάλη και τμήματα του Ντέβον.

Η South West Water είπε ότι οι υδάτινοι πόροι της που τροφοδοτούν 390.000 σπίτια σε όλη την περιοχή παραμένουν «υπό πίεση» καθώς μπαίνουμε στο καλοκαίρι.

Σε ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει: «Οι υδάτινοι πόροι μας σε όλη την περιοχή παραμένουν υπό πίεση και καθώς μπαίνουμε στην καλοκαιρινή περίοδο έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των αποθεμάτων και τη διάσπαση του κύκλου της ξηρασίας μετά από χαμηλότερα από τα μέσα επίπεδα βροχοπτώσεων πέρυσι και όλο τον Φεβρουάριο».

Οι κάτοικοι των περιοχών απαγορεύεται να γεμίζουν τις πισίνες τους, και να χρησιμοποιούν λάστιχα για να ποτίζουν ή να καθαρίσουν τα αυτοκίνητα τους.

Η απαγόρευση δεν αναμένεται να αρθεί πριν την 1η Δεκεμβρίου, καθώς το καλοκαίρι του 2023 αναμένεται για άλλη μια φορά σε όλη την Ευρώπη θερμότερο από το μέσο όρο και αυτό «ίσως οδηγήσει σε αυξημένο αριθμό θερμότερων περιόδων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο» προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι ειδικοί ανησυχούν για περισσότερες καλοκαιρινές πυρκαγιές – ενώ η αγροτική βιομηχανία προειδοποίησε για μικρότερες σοδειές φέτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας