Μενού Ροή
Ανταποδοτική ανακύκλωση στα σχολεία του δήμου Μεγαρέων

Στα σχολεία των Μεγάρων εισέρχεται η ανταποδοτική ανακύκλωση, μέσα από ένα πρόγραμμα συνεργασίας του δήμου Μεγαρέων και της Περιφέρειας Αττικής. Η ανταποδοτική ανακύκλωση είχε ξεκινήσει πιλοτικά τον Σεπτέμβριο του 2021, με την άφιξη σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο του οχήματος «The Green City» και ακολούθησαν μία σειρά από δράσεις, τόσο με αυτό το ειδικό όχημα, όσο και με το εκπαιδευτικό λεωφορείο της ανακύκλωσης.

Τώρα, το πρόγραμμα προχωρά ένα βήμα παραπέρα και μπαίνει πλέον μέσα στα σχολεία, με στόχο τόσο την περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών και την ενημέρωσή τους γύρω από τα άμεσα οφέλη της ανακύκλωσης, όσο και την εξοικείωσή τους μαζί της, αφού το ζητούμενο είναι η ανακύκλωση να γίνει για όλους μια συνήθεια κι ένας τρόπος ζωής, κάτι που σήμερα δείχνει πιο αναγκαίο από ποτέ.

Ήδη σήμερα έγινε η πρώτη παρουσίαση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, παρουσία του δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης μπαίνει στα σχολεία σε συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας. Οι μικροί μαθητές ενημερώνονται για τα οφέλη της ανακύκλωσης. Θα καταρτίσουμε πρόγραμμα, ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των σχολείων του Δήμου μας». Και κατέληξε: «Από την υλοποίηση του προγράμματος αυτού θα προκύψουν οφέλη ανυπολόγιστης αξίας, κυρίως περιβαλλοντικής, αλλά και οικονομικής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας