Μενού Ροή
Η Ολλανδία σημείωσε τα υψηλότερα καταγεγραμμένα επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας από το 1976

Η Ολλανδία αυτό το καλοκαίρι είχε την υψηλότερη ποσότητα ηλιακής ακτινοβολίας που έχει καταγραφεί από το 1976, ανέφερε το Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Ολλανδίας (KMNI).

Σύμφωνα με το KMNI, το «ηλιόλουστο καλοκαίρι εντάσσεται στην τάση αύξησης της ηλιακής ακτινοβολίας στην Ολλανδία από τη δεκαετία του 1990».

Το KMNI ανέφερε ότι η δυτική ακτή της Ολλανδίας δέχεται σήμερα, κατά μέσο όρο, 9% περισσότερη ηλιοφάνεια από ό,τι η ανατολική πλευρά της χώρας. Επιπλέον, υπήρξε αύξηση της ηλιακής ακτινοβολίας κατά 3% τα τελευταία 10 χρόνια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και αύξηση 5% κατά τη διάρκεια της άνοιξης.

Αυτή η αύξηση, καθώς και η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας, έχει οδηγήσει σε «αύξηση της θερμοκρασίας» στην Ολλανδία, η οποία με τη σειρά της έχει οδηγήσει σε μεγαλύτερη εξάτμιση, όπως φάνηκε από τις συνεχιζόμενες ξηρασίες αυτό το καλοκαίρι.

Το KMNI αναμένει «ότι η τρέχουσα τάση του 3% ανά 10 χρόνια θα εξισορροπηθεί στο μέλλον, επειδή θα έχουμε και πάλι πιο συννεφιασμένο καιρό το καλοκαίρι».

«Εκτός από την υπερθέρμανση του πλανήτη που προκαλείται από τον άνθρωπο, οι φυσικές μεταβολές του καιρού εξακολουθούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ηλιακή ακτινοβολία, την ξηρασία και τη θερμοκρασία στην Ολλανδία», προσθέτουν.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας