Μενού Ροή
Κ. Σκρέκας: Ναι στη χρηματοδότηση βιολογικού καθαρισμού στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Τη δέσμευση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα ότι θα χρηματοδοτήσει το έργο του βιολογικού καθαρισμού και του δικτύου ακαθάρτων της ΤσαγκαράδαςΚισσού και των οικισμών του παραλιακού μετώπου του δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου απέσπασαν ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Πατής Κουτσάφτης και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή.

Ο κ. Κουτσάφτης ανέπτυξε στον Υπουργό κ. Σκρέκα την σπουδαιότητα υλοποίησης των υποδομών δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων  για την περιοχή τονίζοντας την αυτονομία αλλά και την μεμονωμένη λειτουργικότητα του κάθε υποέργου, το οποίο προσδιορίζεται από τη γεωγραφική του θέση  (ένα υποέργο για την Τσαγκαράδα, ένα για τον Κισσό και, αντίστοιχα, ένα για τους οικισμούς του παραλιακού μετώπου). Παράλληλα, αποσαφήνισε αλλά και διαβεβαίωσε ότι η δημοτική αρχή έχει εξασφαλίσει την ωριμότητα του έργου αφού αυτό έχει ενταχθεί στον προγραμματικό σχεδιασμό του φορέα με στόχο την διασφάλιση της ταχύτερης και απρόσκοπτης εκτέλεσής του εφόσον θα βρεθούν οι πόροι χρηματοδότησής του.

Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, τόνισε ότι παρά την παρέλευση περισσοτέρων των 25 ετών από την έκδοση της οδηγίας για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων και την επίτευξη σημαντικής προόδου στην χώρα ως προς την πλήρη εφαρμογή της, «δεν σταματάμε να αναζητούμε έργα που, πραγματικά, συμβάλλουν στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αλλά και στην σταδιακή και σημαντική βελτίωση της ποιότητας των ευρωπαϊκών υδάτων. Ένα τέτοιο έργο είναι και αυτό, το οποίο, ποικιλοτρόπως, θα αναβαθμίσει τόσο την ποιότητα  ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής όσο και ταυτόχρονα θα επηρεάσει σημαντικά την αειφόρο ανάπτυξη».  Ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι μόνο θετική θα είναι η απόφασή του για χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου μετά και από την θετική εισήγηση των υπηρεσιών του.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας