Connect with us

Αναζήτηση στο energymag.gr...

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Η Κίνα επιταχύνει τις δενδροφυτεύσεις για να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή

Η Κίνα θα φυτεύει 36.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα νέων δασών το χρόνο -περισσότερο από τη συνολική έκταση του Βελγίου- από φέτος μέχρι και το 2025 στο πλαίσιο του στόχου της να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή και να βελτιώσει την προστασία φυσικών οικοσυστημάτων, δήλωσε σήμερα ανώτερος δασικός αξιωματούχος.

Οι δενδροφυτεύσεις βρίσκονται εδώ και δεκαετίες στο κέντρο των περιβαλλοντικών προσπαθειών της Κίνας και αποτελούν σημαντικό μέρος των σχεδίων για μηδενικές καθαρές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2060.

Ο Λι Σουνλιάνγκ, αντιπρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής Δασοκομίας και Λιβαδικών Εκτάσεων, δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων πως μεγάλης κλίμακας προγράμματα «για να πρασινίσει η γη» θα καλύπτουν 36.000 τ.χλμ. αναδάσωσης κάθε χρόνο μέχρι το 2025.

«Μέχρι το 2035, η ποιότητα και η σταθερότητα των οικοσυστημάτων των εθνικών δασών, των λιβαδικών εκτάσεων, των υγροτόπων και των ερήμων θα έχουν συνολικά αναβαθμιστεί», πρόσθεσε ο Λι.

Η Κίνα έχει στόχο να αυξήσει τη συνολική δασοκάλυψή της στο 24,1% μέχρι το τέλος του 2025, από 23,04% που ήταν στο τέλος της περυσινής χρονιάς, σύμφωνα με το πενταετές σχέδιο για τα δάση και τις λιβαδικές εκτάσεις της που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα.

Στο σχέδιο διατυπώνεται η προειδοποίηση πως οι δασικοί και οι λιβαδικοί πόροι της Κίνας είναι ανεπαρκείς, ιδιαίτερα σε περιφέρειες που είναι επιρρεπείς στην ξηρασία στις βόρειες και τις δυτικές περιοχές της. Ο Λι δεν είπε τι είδους δένδρα θα φυτευτούν, όμως στο έγγραφο αναφέρεται πως η στρατηγική θα βασιστεί εν μέρει στη «φυσική αναδάσωση», αφήνοντας να εννοηθεί πως διάφοροι τύποι δένδρων θα φυτευτούν ανάλογα με το τοπικό περιβάλλον.

Μετά την καταστροφή μεγάλων οικοσυστημάτων από δεκαετίες ταχύτατης οικονομικής ανάπτυξης, η Κίνα έχει υποσχεθεί να δημιουργήσει «οικολογικούς φράκτες ασφαλείας» και να προστατεύσει από την ανθρώπινη επέμβαση το ένα τέταρτο του συνολικού εδάφους της.

Ο όμιλος έρευνας της αγοράς comparethemarket.com ανακοίνωσε σήμερα πως μόνο η πόλη του Πεκίνου θα πρέπει να φυτεύει περισσότερα από 15 εκατομμύρια δένδρα το χρόνο για να αντισταθμίσει τις ετήσιες εκπομπές. Οι πόλεις της Σιγκαπούρης και του Χονγκ Κονγκ θα έπρεπε να φυτεύουν περισσότερα από 9 εκατ. δένδρα το χρόνο καθεμιά, ενώ το Λονδίνο θα χρειαζόταν να φυτεύει λίγο περισσότερα από 4 εκατομμύρια δένδρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Διαβάστε επίσης

ΑΠΕ

Η πρώτη παρτίδα πέντε ανεμογεννητριών του νέου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στην επαρχία Σαντόνγκ που βρίσκεται στα ανατολικά της Κίνας, άρχισε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος...

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Tesla Inc. διέκοψε προσωρινά ορισμένες εργασίες στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη τον Αύγουστο, εξαιτίας της  παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg....

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Μια απίστευτη κατάσταση εξελίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες στα λιμάνια πέριξ της Κίνας. Δεκάδες πλοία κυρίως με Ιρανικό και πετρέλαιο Βενεζουέλας, παραμένουν καθηλωμένα φορτωμένα με...

ΑΠΟΨΕΙΣ

του Γιάννη Μανιάτη Η τελευταία έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), είναι το τελευταίο παράθυρο δράσης της ανθρωπότητας,...

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ #LIVE

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ #LIVE