Μενού Ροή
Πράσινη συνεργασία Μπ. Τζόνσον - Μπιλ Γκέιτς ύψους 550 εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία μεταξύ της Breakthrough Energy Catalyst και της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για να οδηγήσουν τις επενδύσεις στην επόμενη γενιά πρωτοποριακών τεχνολογιών καθαρής ενέργειας.

Το Catalyst-ένα πρόγραμμα στο μεγαλύτερο δίκτυο Breakthrough Energy-είναι ένα νέο μοντέλο συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που συγκεντρώνει επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, φιλάνθρωπους και ιδιώτες για να επενδύσουν σε κρίσιμες τεχνολογίες του κλίματος.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε τέσσερις βασικούς τομείς πράσινης τεχνολογίας: πράσινο υδρογόνο, μακροπρόθεσμη αποθήκευση ενέργειας, βιώσιμα καύσιμα αεροπορίας και άμεση δέσμευση αέρα.

Η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμεύσει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια λίρες για την ανάπτυξη, επίδειξη και ανάπτυξη έργων του Ηνωμένου Βασιλείου σε αυτούς τους τομείς ως μέρος του χαρτοφυλακίου καθαρής καινοτομίας μηδενικής αξίας 1 δισεκατομμυρίου λιρών, το οποίο ανακοινώθηκε στο σχέδιο 10 σημείων του πρωθυπουργού για την πράσινη βιομηχανική επανάσταση.

Οι επενδυτές και οι επιχειρήσεις που συνεργάζονται με το Breakthrough Energy Catalyst θα αντλήσουν 200 εκατ. λίρες από αυτά , συμβάλλοντας στη διάθεση αυτών των ζωτικής σημασίας τεχνολογιών στην αγορά.

Οι δηλώσεις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισήμανε:

Θα επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας για το κλίμα μόνο εάν αναπτύξουμε γρήγορα νέες τεχνολογίες σε τομείς όπως το πράσινο υδρογόνο και τα βιώσιμα καύσιμα αεροπορίας - τεχνολογίες που φαινόταν αδύνατες πριν από λίγα χρόνια.

Πριν από το COP26, αυτή η νέα συνεργασία με την Catalyst είναι μια ώθηση στο όραμα του Ηνωμένου Βασιλείου για μια πράσινη βιομηχανική επανάσταση. Θα συμβάλει στη διάθεση καινοτόμων τεχνολογιών στην αγορά παγκοσμίως, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν νέες δεξιότητες και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γκέιτς: Στόχος η μείωση του κόστους πράσινων τεχνολογιών

Ο Bill Gates, ιδρυτής της Breakthrough Energy, είπε:

Η συνεργασία μας με το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιταχύνει την ανάπτυξη αυτών των κρίσιμων κλιματικών λύσεων, συμβάλλοντας στο να γίνουν πιο προσιτές και προσιτές.

Προκειμένου να επιτευχθούν καθαρές μηδενικές εκπομπές, πρέπει να μειώσουμε το κόστος των καθαρών τεχνολογιών ώστε να μπορούν να ανταγωνιστούν και να αντικαταστήσουν τα προϊόντα υψηλής εκπομπής που χρησιμοποιούμε σήμερα-ονομάζω αυτή τη διαφορά τιμής το Green Premium.

Η συνεργασία με τους ηγέτες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, το Catalyst θα αποτελέσει βασικό μέσο για τη μείωση των πράσινων ασφαλίστρων, την οικοδόμηση των καθαρών βιομηχανιών του αύριο και τη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, η Catalyst στοχεύει να συνεργαστεί με την κυβέρνηση για να υποστηρίξει την εμπορευματοποίηση τεχνολογιών απαλλαγής από άνθρακα με υψηλό αντίκτυπο και να μειώσει γρήγορα το κόστος των πράσινων τεχνολογιών που είναι πολύ ακριβές για κλιμάκωση και να τις μεταφέρει στις παγκόσμιες αγορές.

Η Παγκόσμια Σύνοδος Επενδύσεων, όπου έγινε αυτή η ανακοίνωση, συγκεντρώνει παγκόσμιους ηγέτες επιχειρήσεων και κρίσιμους εταίρους στην επίτευξη του Net Zero για να δούμε την τελευταία πρωτοποριακή καινοτομία στην πράσινη τεχνολογία στη σύνοδο κορυφής, που έρχεται μόλις εβδομάδες πριν από το COP26. Ο Πρωθυπουργός και ο Μπιλ Γκέιτς συμμετέχουν σε μια συζήτηση για την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση στη Σύνοδο Κορυφής.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας