Μενού Ροή
Μαζική αστυνομική «αποστολή» σε γερμανικό χωριό κατά ακτιβιστών του κλίματος

Αστυνομικές δυνάμεις από όλη τη Γερμανία αποστέλλονται στο Lützerath στη δυτική Γερμανία για να εκκαθαρίσουν τις εγκαταστάσεις από ακτιβιστές του κλίματος, οι οποίοι έχουν χτίσει οδοφράγματα για να σταματήσουν την κατεδάφιση του χωριού υπέρ ενός ανθρακωρυχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το Spiegel, συγκεντρώνονται αστυνομικοί από 14 ομοσπονδιακές περιφέρειες για την προετοιμασία της έξωσης των ακτιβιστών από το χωριό, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ετοιμάζονται επίσης αστυνομικά άλογα και σκύλοι καθώς και κανόνια νερού.

Αφού η περιφερειακή κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας υποχώρησε στις απαιτήσεις του ενεργειακού κολοσσού RWE και αποφάσισε ότι το χωριό πρέπει να κατεδαφιστεί για να δημιουργηθεί στη θέση του ένα ανθρακωρυχείο το φθινόπωρο του 2022, όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Ωστόσο, το χωριό έχει καταληφθεί από ακτιβιστές για το κλίμα, οι οποίοι επικρίνουν την εκδίωξη των κατοίκων καθώς και τα σχέδια για ένα νέο ανθρακωρυχείο σε μια εποχή που η Γερμανία πρέπει να απομακρυνθεί από τα ορυκτά καύσιμα για να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους.

«Όσο οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων θέτουν τους κανόνες της ενεργειακής μετάβασης , δεν θα υπάρξει καμία. Ειδικά όχι μία που θα έρθει γρήγορα και αρκετά δίκαια», έγραψαν η Luisa Neubauer και η Pauline Bruenger, δύο εξέχουσες ακτιβίστριες του κινήματος νεολαίας Fridays for Future, σε ένα φιλοξενούμενο σχόλιο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα TAZ.

Η Neubauer ταξίδεψε επίσης στο Lützerath για να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν εκεί την Κυριακή.

Εν τω μεταξύ, οι ακτιβιστές ετοιμάζονται να αποκρούσουν την αστυνομία. Σύμφωνα με επιτόπιους δημοσιογράφους του ειδησεογραφικού πρακτορείου dpa, οι διαδηλωτές έχουν κατασκευάσει πρόσθετα οδοφράγματα και έχουν εγκλωβίσει κάνιστρα αερίου στο σκυρόδεμα των δρόμων που οδηγούν στο χωριό για να επιβραδύνουν την πρόοδο των αστυνομικών δυνάμεων.

Πηγή: euractiv.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας