Μενού Ροή
Πράσινο Ταμείο: Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας στον Εβρο

Το Πράσινο Ταμείο και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΑΜΘ) συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στην «Εσπερίδα Ενημέρωσης και το Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας», από τις 13 έως και τις 16 Ιουνίου 2023, στο εμβληματικό κτίριο του Νομαρχείου Έβρου (Σουλίου 2), στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».

Το Έργο συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ), σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους και φιλοδοξεί να συμβάλλει στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.

Συγκεκριμένα, στις 13 Ιουνίου, 17:00 - 20:00, θα διεξαχθεί η Εσπερίδα Ενημέρωσης, η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με σκοπό την παρουσίαση του Έργου LIFE-IP CEI-Greece, την ανάδειξη πρακτικών κυκλικής οικονομίας στην τοπική κοινωνία και την εν γένει καλύτερη κατανόηση των θεμάτων που άπτονται αυτής.

Κατά την έναρξη των εργασιών θα απευθύνουν χαιρετισμό οι κύριοι: Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης της ΠΑΜΘ, Δημήτριος Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Έβρου, Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Ευστάθιος Σταθόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, Γιάννης Ζαμπούκης, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Εμμανουήλ Τσέπελης, Δήμαρχος Ξάνθης και Πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί το LIFE-IP CEI-Greece, οι στόχοι και τα αναμενόμενα αποτελέσματά του, καθώς και η δομή και ο σκοπός του Περιφερειακού Εργαστηρίου Οικοδόμησης Δυναμικού από τους εταίρους του Έργου. Τέλος, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις καλών πρακτικών από έμπειρους επαγγελματίες του βιομηχανικού κλάδου και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Επιπλέον, από τις 14 έως και τις 16 Ιουνίου, 09:00-15:00, θα διεξαχθεί το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Οικοδόμησης Δυναμικού, στο πλαίσιο του οποίου θα αναλυθούν θέματα που σχετίζονται με την κυκλική οικονομία, θα υλοποιηθούν βιωματικές ασκήσεις και θα παρουσιαστούν παραδείγματα από τους εταίρους του Έργου. Τα εργαστήρια στοχεύουν στην κατάρτιση όλων των ενδιαφερομένων μερών που καλούνται να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν λύσεις διαχείρισης αποβλήτων, όπως είναι οι δήμοι, οι βιομηχανίες, οι ΜΜΕ, οι ενώσεις αγροτών, τα επαγγελματικά και βιομηχανικά επιμελητήρια, τοπικές τουριστικές ενώσεις, ΜΚΟ κ.λπ..

Η συμμετοχή στις ανωτέρω δράσεις είναι δωρεάν. Ωστόσο για την παρακολούθηση απαιτείται προεγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://shorturl.at/afAKY

Ως προς το εργαστήριο συνιστάται η παρουσία των συμμετεχόντων και τις 3 ημέρες διεξαγωγής, για την καλύτερη παρακολούθηση και ροή των εργασιών και το βέλτιστο αποτέλεσμα κατάρτισης. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες για το LIFE-IP CEI-Greece είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας www.circulargreece.gr και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας