Μενού Ροή
Ρέθυμνο: βιοκλιματική ανάπλαση στο κέντρο της πόλης

Έπεσαν οι υπογραφές για την ανάπλαση επτά κεντρικών δρόμων στην πόλη του Ρεθύμνου.

Πρόκειται για την ανάπλαση επτά οδών στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, οι έξι από αυτές συνδέουν κάθετα τις ήδη αναπλασμένες κεντρικές αρτηρίες της πόλης Λ. Κουντουριώτη και οδού Μοάτσου ενώ ο έβδομος δρόμος είναι παράλληλος των κεντρικών αρτηριών. Το μήκος ανάπλασης και των επτά δρόμων είναι περίπου 800 μέτρα με τη συνολική επιφάνεια ανάπλασης και των 7 δρόμων να είναι περίπου 9.000 τετραγωνικά μέτρα. 

Μεταξύ άλλων, πρόκειται να κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια με ελάχιστο πλάτος σε κάποια σημεία το 1 μέτρο και 60 εκατοστά, τοποθετείται λωρίδα όδευσης τυφλών με ειδικές πλάκες, χρησιμοποιούνται στις διασταυρώσεις και διαβάσεις πεζών τσιμεντοκυβόλιθοι ενώ το ελάχιστο πλάτος διέλευσης οχημάτων είναι τα 3.20 μέτρα. Το μέγιστο είναι τα 3.50 μέτρα.

Το έργο με τίτλο «Βιοκλιματική Ανάπλαση κεντρικών συνδετήριων οδών πόλης Ρεθύμνου» έχει προϋπολογισμό 1.793.000 ευρώ και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020». Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει γίνει Ανάπλαση των οδών Πρεβελάκη, Καστρινάκη, Παρέν Σιγανού, Δασκαλάκη, Χατζηδάκη, Καζαντζάκη, Ασκούτση.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας