Μενού Ροή
Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από την Eduact στο Thessaloniki Tech Lab

Το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «FIRST® LEGO® League Expo Thessaloniki Tech Lab» διοργανώνει το προσεχές Σάββατο (25 Ιουνίου), στη Θεσσαλονίκη, η Eduact, στους χώρους του Thessaloniki Tech Lab.

Στο φεστιβάλ, που διεξάγεται στο πλαίσιο του διαγωνισμού FIRST® LEGO® League θα συμμετέχουν ομάδες Explore (παιδιά ηλικίας 6-10 ετών), που εργαζομένες με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO Education εστιάζουν σ' ένα θέμα προς διερεύνηση ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν. Στόχος του προγράμματος είναι να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει στην ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους.

Τη σεζόν 2021-2022, οι ομάδες της FIRST® διερευνούν το μέλλον των μεταφορών. Από την αποστολή πακέτων σε αγροτικές και αστικές περιοχές, μέχρι την παροχή βοήθειας σε καταστροφές και την αεροπορική διαμετακόμιση υψηλής τεχνολογίας, οι ομάδες θα κληθούν να φανταστούν ξανά ταχύτερες, πιο αξιόπιστες, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμες καινοτομίες στις μεταφορές που συνδέουν και αναπτύσσουν καλύτερα κοινότητες και οικονομίες σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως. Το FIRST® LEGO® League, είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2).

Στον διαγωνισμό θα απονεμηθούν βραβεία σε όλους και όλα τα βραβεία είναι μη διαγωνιστικά.

Το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «FIRST® LEGO® League Expo Thessaloniki Tech Lab» θα πραγματοποιηθεί στο Thessaloniki Tech Lab, από τις 11:00πμ ώς και τις 13.30μμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας