Μενού Ροή
Συνεχίζεται η υλοτομία στη Λαπωνία της Φινλανδίας παρά τις διαμαρτυρίες

Οι επιχειρήσεις υλοτομίας της κυβέρνησης για την αραίωση των δασών στην περιοχή Aalistunturi συνεχίστηκαν την Τετάρτη, αφού οι περιβαλλοντολόγοι συγκρούστηκαν με την αστυνομία προς διαμαρτυρία για την κίνηση αυτή.

Περίπου 900 χιλιόμετρα βόρεια του Ελσίνκι, η κρατική εταιρεία Metsähallitus, η οποία εργάζεται υπό την καθοδήγηση των υπουργείων Γεωργίας και Δασών, άρχισε την υλοτομία σε μια έκταση περίπου 400 εκταρίων στις αρχές Ιανουαρίου.

Οι δασικές εκτάσεις με δέντρα ηλικίας 55-90 ετών πρόκειται να αραιωθούν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η Metsähallitus. Οι εργασίες ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές για την πρακτική διαχείριση των δασών με γνώμονα το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, διατηρώντας τα δέντρα διατήρησης, τις προστατευτικές συστάδες και όλα τα νεκρά δέντρα.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή δεν έπεισε τις περιβαλλοντικές ομάδες Extinction Rebellion, Greenpeace και Luontoliitto, οι οποίες απαιτούν να σταματήσει η υλοτομία τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί άμεσα η τοπική πρωτοβουλία για τη δημιουργία εθνικού πάρκου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Καθώς οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν, ωστόσο, οι διαδηλωτές έστησαν καταυλισμό στην περιοχή του δάσους, τον οποίο η αστυνομία διέλυσε την Τρίτη, συλλαμβάνοντας οκτώ άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα την επόμενη ημέρα.

Μετά την απελευθέρωση, η Metsähallitus ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συνεχίσει την υλοτομία – μια κίνηση που αναμένεται να οδηγήσει σε περισσότερες διαμαρτυρίες και αλλού.

Πηγή: euractiv.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας