Μενού Ροή
Καλύτερος προορισμός παραλίας, καλύτερη γαστρονομία κι ένα από τα πιο επιθυμητά νησιά η Κρήτη για τους Βρετανούς

Με δύο βραβεύσεις για την Κρήτη ολοκληρώθηκε η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Travel Market 2022» του Λονδίνου, ενώ ακολούθησε μία ακόμα βράβευση από το παλαιότερο ταξιδιωτικό περιοδικό της Βρετανίας. Στο πλαίσιο της έκθεσης δόθηκαν τα βραβεία Greek Travel Awards, σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο ΕΟΤ και για τα οποία είχε ψηφίσει η βρετανική τουριστική αγορά, από τα οποία η Κρήτη απέσπασε δύο: το βραβείο «Best Beach Destination» για το νησί συνολικά, που παρέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου, καθώς και το βραβείο «Best Gastronomy» που κέρδισε η Π.Ε. Χανίων και παρέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής. Επίσης, σε άλλη εκδήλωση που οργανώθηκε στον Πύργο του Λονδίνου από το παλαιότερο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Wanderlust, απονεμήθηκαν τα βραβεία του ομώνυμου οργανισμού. Η Κρήτη απέσπασε το βραβείο του τρίτου περισσότερο επιθυμητού νησιού της Ευρώπης, βραβείο το οποίο παρέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου.

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε στο Λονδίνο δύο εκδηλώσεις, απευθυνόμενη σε δημοσιογράφους, tour operators και bloggers. Το νησί παρουσιάστηκε αφενός ως ελκυστικός τουριστικός προορισμός και για τις τέσσερις εποχές του έτους, αφετέρου ως γαστρονομικός προορισμός.

Η τουριστική έκθεση του Λονδίνου αποτελεί ετήσιο σημείο συνάντησης των εκπροσώπων της διεθνούς τουριστικής αγοράς και η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε με περίπτερο υψηλής αισθητικής (με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ) δίπλα στον εκθεσιακό χώρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Αποτέλεσε δε τόπο εμπορικών συναντήσεων των Κρητών επιχειρηματιών με τους συνεργάτες τους της βρετανικής αλλά και της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις που είχαν ζητήσει φορείς του εξωτερικού με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των διοργανωτών.

Το περίπτερο της Κρήτης επισκέφτηκαν ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Καλογερής τόνισε ότι «το 2022 αποτέλεσε μια ακόμα χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό της Κρήτης, ενώ και η επόμενη προδιαγράφεται εξίσου καλή. Φάνηκε από την έκθεση ότι ιδιαίτερα η Κρήτη, μπορεί και αντιμετωπίζει με επιτυχία ένα ολοένα αυξανόμενο ανταγωνισμό, κυρίως χάρη στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, κράτους, φορέων και επιχειρηματιών. Μέσα από τη συνεργασία γινόμαστε ένας ελκυστικότερος και βιωσιμότερος τουριστικός προορισμός».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού δήλωσε ότι «η έκθεση WTM του Λονδίνου χαρακτηρίζεται χρηματιστήριο του Τουρισμού. Η Περιφέρεια Κρήτης με τα βραβεία που απέσπασε για την γαστρονομία αλλά και τις παραλίες, απέδειξε τη δυναμική της παρουσία. Παράλληλα αισιοδοξεί για το μέλλον. Όπως φάνηκε από τις επισκέψεις στο περίπτερό μας, το ενδιαφέρον για την Κρήτη το 2023 παραμένει εξίσου υψηλό».

Στην αντιπροσωπεία της Κρήτης συμμετείχαν επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη και Λευτέρης Κοπάσης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Αλεξάκης, η προϊσταμένη και το στέλεχος της Μονάδας Β2 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Κρήτης, Αναστασία Κυρίτση και Ελένη Μαστοράκη αντίστοιχα, ο προϊστάμενος και το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων, Μανόλης Βολικάκης και Αναστ. Διαμαντάκης, αντίστοιχα, η διπλωματούχος ξεναγός, Ελευθερία Μανούσου και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου - RURALTOUR και ειδικός σύμβουλος της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ Hellas-Agrotourism, Νίκος Ασημιανάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας