Μενού Ροή
Στην Ορεστιάδα η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, για την παρουσίαση του Αγροτουρισμού

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου επισκέφθηκε την πρώτη ημέρα της διήμερης παρουσίας της στον ακριτικό μας νομό, την περιοχή της Ορεστιάδας και έμεινε εντυπωσιασμένη όπως έγραψε στην προσωπική της σελίδα όπου έχει 21.000 ακόλουθους και έτσι… διαφήμισε τον τόπο μας: “Από το «απέραντο μωβ» του Έβρου! Εκεί όπου η Ελλάδα είναι δεύτερη στον κόσμο στην παραγωγή λεβάντας!!”, κατά την επίσκεψη της στον Βάλτο Ορεστιάδας όπου συμμετείχε σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε η οικοτεχνία “Άρωμα Έβρου”.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης στην Ορεστιάδα για την κ.Γκερέκου, ήταν η επίσκεψη στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο της πόλης, όπου ξεκαγήθηκε από τον Πρόεδρο του Πασχάλη Μαυρίδη. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: “Επίσκεψη στο πολιτιστικο κόσμημα της νέας Ορεστιάδας. Εδώ ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται με την πρώτη ματιά, όλη την πνευματικότητα, όχι μόνο της Ορεστιαδίτικης, αλλά και όλης της Θρακιώτικης παράδοσης, που δείχνει πόσο υγιείς είναι οι ρίζες και πόσο θαλερό το δένδρο του πνευματικού κόσμου.
“Του πάντοτε αρχαίου και πάντοτε νέου”, που είναι από τη φύση του προορισμένο για όλους τους μελλούμενος καιρούς. Λαός χωρίς ιστορική μνήμη, λαός χωρίς μέλλον…!
Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές που στηρίζουν από την αρχή αυτό το έργο και ειδικά στον κο Πασχάλη Μαυρίδη τον Πρόεδρο του μουσείου για την εξαιρετική ξενάγηση”.
Δεύτερη στάση της Προέδρου του ΕΟΤ ήταν η επίσκεψη στον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, με τον οποίο συζήτησαν για τον δήμο και την περιοχή.
Στην συνέχεια βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου της επιφυλάχθηκε μια θερμή υποδοχή, τόσο από πτυχιακούς φοιτητές, όσο και τους μεταπτυχιακούς.
Ακολούθησε συζήτηση με τον κοσμήτορα Σπύρο Γαλατσίδα, τους καθηγητές των δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων, τους βουλευτές της περιοχής καθώς και τον πρόεδρο και την ομάδα της “Άρωμα Έβρου”. Ενημερώθηκε με ειδικές παρουσιάσεις από το τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων. Όπως αναφέρθηκε, βασικό και σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη αυτής της μοναδικής περιοχής της Ελλάδας είναι ο ειδικός θεματικός τουρισμός.
Η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου παραχώρησε στη συνέχεια συνέντευξη Τύπου στα Μ.Μ.Ε. στην αίθουσα τελετών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα, στο πλαίσιο της Εφαρμογής του προγράμματος Αγροτουρισμού με πρώτη Πανελλαδική στην περιοχή του Β. Έβρου, αλλά και για τις “βραδιές στα κτήματα λεβάντας”. Παράλληλα, γινόταν προβολή της συνέντευξης και όλης της δράσης μέσω των 17 γραφείων που διατηρεί ο Ε.Ο.Τ. παγκοσμίως.
“Σήμερα βρίσκομαι στο «απέραντο μωβ» του Έβρου! Εδώ όπου η Ελλάδα είναι δεύτερη στον κόσμο στην παραγωγή λεβάντας!! Η καινοτόμα αυτή εκδήλωση με πρώτη εφαρμογή στην Ελλάδα στην περιοχή του Νομού Έβρου στο πλαίσιο προγραμμάτων Αγροτουρισμού, τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού οργανισμού τουρισμού” τόνισε μεταξύ άλλων η κ.Γκερέκου.Η Πρόεδρος του ΕΟΤ συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής ΑΜΘ Βασίλη Δελησταμάτη και τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, βρέθηκε το απόγευμα “σε ένα μαγικό τόπο… στο ακριτικό χωριό Βάλτος του δήμου Ορεστιάδας. Εκεί που βρίσκονται σε καλλιεργητική έκταση15 στρεμμάτων λεβάντας τα κτήματα της επιχείρησης «Άρωμα Έβρου ΚοινΣεπ», όπως χαρακτηριστικά έγραψε η ίδια στην προσωπική της σελίδα.
Την περίμεναν οι βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Νατάσα Γκαρά, αλλά και οι άνθρωποι της “Άρωμα Έβρου” και όλοι μαζί εγκαινίασαν την δράση.

Η κ.Γκερέκου πολύ απλή και καταδεκτική, “έκλεψε τις εντυπώσεις” απόλυτα δικαιολογημένα. Δεν σταμάτησε να φωτογραφίζεται στο… μωβ τοπίο της καλλιέργειας λεβάντας και η εντυπωσιακή της παρουσία το έκανε ακόμα πιο πανέμορφο, ενώ δεν αρνήθηκε σε κανέναν να φωτογραφηθεί, με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο της.

Η λεβάντα ανθοφορεί κατά τον μήνα Ιούνιο. Στην διάρκεια της ανθοφορίας το φυτό έχει το χαρακτηριστικό μωβ χρώμα που το διακρίνει. Προτείνεται λοιπόν τον μήνα Ιούνιο η πραγματοποίηση μίας σειράς εκδηλώσεων οι οποίες θα λάβουν χώρα εντός του κτήματος τις απογευματινές προς τις πρώτες βραδινές ώρες με στόχο την αξιοποίηση της δύσης του ηλίου. Στόχος η εφαρμογή του τομέα Αγροτουρισμού στην Ελλάδα.Πηγή: evros-news.gr
Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας