Μενού Ροή
Το αντίο του Γιάννη Ρέτσου

Μετά από έξι χρόνια στο τιμόνι του ΣΕΤΕ και 24 χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά του τουρισμού ο Γιάννης Ρέτσος παραδίδει τη σκυτάλη στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Γιάννη Παράσχη.

Στην αποχαιρετιστήρια ανάρτησή του στο Twitter δίνει έμφαση στην διατήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων και στην απόλυτη ανάκαμψη του τουρισμού μετά τον covid.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάννη Ρέτσου:

Έκλεισε χθες ένας μεγάλος κύκλος 24 ετών ενασχόλησης με τα κοινά του τουρισμού! Οι εκλογές του ΣΕΤΕ ανέδειξαν νέο ΔΣ και Πρόεδρο τον άξιο Γιάννη Παράσχη. Τα συναισθήματα είναι πολλά: συγκίνηση, χαρά, ανακούφιση, μελαγχολία, υπερηφάνεια! Από την αρχή της πορείας μου, πίστευα πως όσο νεότερος ασχολείσαι με τα κοινά, τόσο χρησιμότερος μπορεί να είσαι, με φρέσκες ιδέες, ενθουσιασμό και ανεξάντλητες δυνάμεις. Το μόνο που εξελίσσεται ανάλογα με την ηλικία είναι η εμπειρία. Τα υπόλοιπα δυστυχώς φθίνουν. Ξεκίνησα 29 χρονών, το 1999, από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού, στην οποία έγινα Πρόεδρος το 2009. Το 2011 εξελέγην Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, όπου μέσα σε ένα σκληρό περιβάλλον πτώχευσης και μνημονίων, καταφέραμε με την πολύτιμη συνεργασία της εμπνευσμένης ηγεσίας των εργαζομένων της εποχής εκείνης, να κρατήσουμε ρυθμισμένες τις εργασιακές σχέσεις μέσω της διατήρησης της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Το 2017 ανέλαβα την Προεδρία του ΣΕΤΕ, φτάνοντας στο 2019, χρονιά του απόλυτου ρεκόρ του Ελληνικού τουρισμού. Και μετά covid! Η δραστηριότητα στο μηδέν και η αρχή μιας τεράστιας προσπάθειας, αρχικά για επιβίωση και στη συνέχεια για επανεκκίνηση. Με ψυχραιμία, υπομονή, τεκμηριωμένη διεκδίκηση, απόλυτη συνεργασία με την κυβέρνηση και ίχνος λαϊκισμού, καταφέραμε να περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται το 2020-2021 και να πετύχουμε το 2022 την απόλυτη ανάκαμψη! Και τώρα, μέσα του 2023, αποχωρώ με τον τουρισμό σε νέα κορυφή, με μεγάλες προοπτικές, αλλά και τεράστιες προκλήσεις. Με ανάγκη ξεκάθαρης στρατηγικής, που θα κρατήσει το brand ψηλά, το προϊόν ποιοτικό και τους προορισμούς υπό διαχείριση. Με ευθύνη όλων μας και του κράτους και των ιδιωτών! Αφήνω λοιπόν το τιμόνι και από καπετάνιος στο καράβι του τουρισμού μας, παραμένω απλός ναύτης, με τεράστια όμως εμπειρία, ανεξάντλητες δυνάμεις και όνειρα για το μέλλον. Ευχαριστώ όλες και όλους για τη στήριξη και τα σχόλια όλα αυτά τα χρόνια και υπόσχομαι να παραμείνω ενεργός, στο επάγγελμά μου, αλλά και με την προσωπική μου πλέον άποψη, δημόσια εκφρασμένη, για τουρισμό και όχι μόνο. Συγχαρητήρια σε όλους τους εκλεγέντες και καλή δύναμη στον καλό μου φίλο Γιάννη Παράσχη! Θα χαίρομαι να τους βλέπω να ανεβάζουν τον πήχυ ψηλότερα και να αυξάνουν συνεχώς το αποτύπωμα του τουρισμού, στην οικονομία και στις τοπικές μας κοινωνίες!

<blockquote class="twitter-tweet"><p dir="ltr" lang="el">´Εκλεισε χθες ένας μεγάλος κύκλος 24 ετών ενασχόλησης με τα κοινά του τουρισμού! Οι εκλογές του ΣΕΤΕ ανέδειξαν νέο ΔΣ και Πρόεδρο τον άξιο Γιάννη Παράσχη. Τα συναισθήματα είναι πολλά: συγκίνηση, χαρά, ανακούφιση, μελαγχολία, υπερηφάνεια! Από την αρχή της πορείας μου, πίστευα πως… <a href="https://t.co/P5mOlL6tJR">pic.twitter.com/P5mOlL6tJR</a></p> <p>— Yiannis A. Retsos (@YARetsos) <a href="https://twitter.com/YARetsos/status/1664130273854799872?ref_src=twsrc%5Etfw">June 1, 2023</a></p></blockquote>
Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας