Connect with us

Αναζήτηση στο energymag.gr...

UNABOMBER

Εκλογικός αιφνιδιασμός με «Σκρέκα δώστα όλα», μήνυμα μέσω Κύπρου για νέο (υφ)υπουργό και οι νέες επενδύσεις των ΗΠΑ

–«Σκρέκα δώστα όλα», θα έλεγε σήμερα ο Ανδρέας.

–Κατά ριπάς πλέον οι ανακοινώσεις των μέτρων. Πήρε φωτιά η ψηφιακή πλατφόρμα.

–Από το power pass στο fuel pass, δεν… πας εκλογές;

–Οι περισσότεροι προεξοφλούν ότι θα γίνουν το φθινόπωρο. Άλλοι πάλι, ελάχιστοι αλλά ίσως πιο υποψιασμένοι, έχουν σημειώσει στο ημερολόγιό τους την Κυριακή 24 Ιουλίου.

–Διότι όσο πιο σύντομος ο δρόμος από το… ταμείο (για την ακρίβεια, το e banking αφού τα χρήματα πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς) στην κάλπη, τόσο καλύτερα. Διαχρονικό αξίωμα στην πολιτική.

–Eν τη παλάμη και ούτω… ψηφίσωμεν.

–Kαι, εκλογές ανήμερα της επετείου αποκατάστασης της δημοκρατίας. Τί καλύτερος συμβολισμός;

–Και με ένα σημαντικό πλεονέκτημα: ο Αύγουστος, όταν όλα ούτως ή άλλως υπολειτουργούν, να αξιοποιηθεί ως το «νεκρό» μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών.

–Από την κάλπη στην παραλία και τούμπαλιν. Πυκνός ούτως ή άλλως ο πολιτικός χρόνος.

–Κάποιοι πάλι εστιάζουν στο μυαλό τους στην «επόμενη ημέρα». Σχολιάστηκε έντονα η παρουσία του ειδικού συμβούλου του Πρωθυπουργού για θέματα Ενέργειας, Νίκου Τσάφου, στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη στη Λευκωσία – συνάντηση (φωτο) με την ενέργεια να κυριαρχεί στο μενού.

–Υπουργός Ενέργειας ή υφυπουργός αρμόδιος για τη διεθνή ενεργειακή συνεργασία στη νέα κυβέρνηση;

–Σ’ αυτή δίνει βαρύτητα (και) ο νέος Αμερικανός πρέσβης, Γιώργος (Τζωρτζ) Τσούνης, βαδίζοντας στα χνάρια του προκατόχου του, Τζέφρυ Πάιατ, ο οποίος είναι σήμερα υφυπουργός Εξωτερικών – αρμόδιος για θέματα ενέργειας.

–Στην πρώτη του συνέντευξη σε ελληνική εφημερίδα («Καθημερινή») προανήγγειλε νέες επενδύσεις από εταιρείες των ΗΠΑ στον τομέα της ενέργειας (ΑΠΕ – ενεργειακή αποδοτικότητα).

–Έκανε μάλιστα ονομαστική αναφορά στην 547 Energy, η οποία προχωρά επενδύσεις σε αιολικά πάρκα και στην Advent Technologies που «βλέπει» στον τομέα του υδρογόνου.

–Το 1/3 της συνέντευξης αφιερωμένο στην ενεργειακό τομέα. Κοσμογονία στην ενέργεια, είπαμε; Ακόμη δεν είδαμε τίποτα…

Διαβάστε επίσης

UNABOMBER

-«Λεφτά υπάρχουν» για την ενέργεια. Πέντε δις ευρώ έως τον Ιούνιο του 2023. -«Whatever it takes»: μετά τον Ντράγκι ο Κώστας Σκρέκας. -«Κλείδωσε»/«κλείδωσαν» επιδοτήσεις...

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων, το οποίο προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 47ης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου, στην πρώτη του...

ΑΠΕ

Με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, συναντήθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,...

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Στα κρίσιμα συμβούλια των Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας και Περιβάλλοντος, τα οποία θα διεξαχθούν στις 27 και 28 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο στρέφεται το ενδιαφέρον της...

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ #LIVE

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ #LIVE