Μενού Ροή
Εκλογικός αιφνιδιασμός με «Σκρέκα δώστα όλα», μήνυμα μέσω Κύπρου για νέο (υφ)υπουργό και οι νέες επενδύσεις των ΗΠΑ

--«Σκρέκα δώστα όλα», θα έλεγε σήμερα ο Ανδρέας.

--Κατά ριπάς πλέον οι ανακοινώσεις των μέτρων. Πήρε φωτιά η ψηφιακή πλατφόρμα.

--Από το power pass στο fuel pass, δεν... πας εκλογές;

--Οι περισσότεροι προεξοφλούν ότι θα γίνουν το φθινόπωρο. Άλλοι πάλι, ελάχιστοι αλλά ίσως πιο υποψιασμένοι, έχουν σημειώσει στο ημερολόγιό τους την Κυριακή 24 Ιουλίου.

--Διότι όσο πιο σύντομος ο δρόμος από το… ταμείο (για την ακρίβεια, το e banking αφού τα χρήματα πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς) στην κάλπη, τόσο καλύτερα. Διαχρονικό αξίωμα στην πολιτική.

--Eν τη παλάμη και ούτω… ψηφίσωμεν.

--Kαι, εκλογές ανήμερα της επετείου αποκατάστασης της δημοκρατίας. Τί καλύτερος συμβολισμός;

--Και με ένα σημαντικό πλεονέκτημα: ο Αύγουστος, όταν όλα ούτως ή άλλως υπολειτουργούν, να αξιοποιηθεί ως το «νεκρό» μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών.

--Από την κάλπη στην παραλία και τούμπαλιν. Πυκνός ούτως ή άλλως ο πολιτικός χρόνος.

--Κάποιοι πάλι εστιάζουν στο μυαλό τους στην «επόμενη ημέρα». Σχολιάστηκε έντονα η παρουσία του ειδικού συμβούλου του Πρωθυπουργού για θέματα Ενέργειας, Νίκου Τσάφου, στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη στη Λευκωσία – συνάντηση (φωτο) με την ενέργεια να κυριαρχεί στο μενού.

--Υπουργός Ενέργειας ή υφυπουργός αρμόδιος για τη διεθνή ενεργειακή συνεργασία στη νέα κυβέρνηση;

--Σ’ αυτή δίνει βαρύτητα (και) ο νέος Αμερικανός πρέσβης, Γιώργος (Τζωρτζ) Τσούνης, βαδίζοντας στα χνάρια του προκατόχου του, Τζέφρυ Πάιατ, ο οποίος είναι σήμερα υφυπουργός Εξωτερικών – αρμόδιος για θέματα ενέργειας.

--Στην πρώτη του συνέντευξη σε ελληνική εφημερίδα («Καθημερινή») προανήγγειλε νέες επενδύσεις από εταιρείες των ΗΠΑ στον τομέα της ενέργειας (ΑΠΕ – ενεργειακή αποδοτικότητα).

--Έκανε μάλιστα ονομαστική αναφορά στην 547 Energy, η οποία προχωρά επενδύσεις σε αιολικά πάρκα και στην Advent Technologies που «βλέπει» στον τομέα του υδρογόνου.

--Το 1/3 της συνέντευξης αφιερωμένο στην ενεργειακό τομέα. Κοσμογονία στην ενέργεια, είπαμε; Ακόμη δεν είδαμε τίποτα…

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας