Μενού Ροή
Επενδυτές στο Μαξίμου και ο ανασχηματισμός – Που θα μπουν Μπάκος και Καυμενάκης και οι unfair πωλήσεις ενέργειας

--Με όλο αυτό το «μπάχαλο» που έχει προκληθεί με την φορολόγηση των υπερκερδών και του πορίσματος Δαγούμα, αυξάνουν οι οχλήσεις ξένων επενδυτών που έχουν τοποθετηθεί στις ελληνικές ενεργειακές εταιρείες, προς το Μέγαρο Μαξίμου.

--Οι επενδυτές ανησυχούν για το πως επηρεάζει όλη αυτή η κατάσταση τις μετοχές των συγκεκριμένων εταιρειών και ζητούν συγκεκριμένο επενδυτικό ορίζοντα με συγκεκριμενοποίηση του πως θα εφαρμοσθεί το πλαφόν στην χονδρική του ρεύματος από 1ης Ιουλίου.

--Ένα πουλάκι μου είπε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν και αν γίνει ανασχηματισμός, παίζει για το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

--Αληθεύει ότι η Παγκρήτια μετά την HSBC κοιτάει και την Attica Bank;

--Μου το έλεγαν και δεν το πίστευα. Διευθυντικά στελέχη της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή της ΔΕΗ, δέχονται τελευταία τηλεφωνικές οχλήσεις από εκπροσώπους ιδιωτών προμηθευτών προκειμένου να μεταφέρουν στην σύνδεση του σπιτιού τους σε αυτές.

--Το καλύτερο είναι ότι οι τιμές που προσφέρουν, οι εν λόγω εταιρείες σε καταναλωτές που απευθύνονται, είναι 5,5-6 λεπτά ανά KWh, πολύ κάτω από τον ανταγωνισμό και το πραγματικό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας που ξεπερνά τα 20 λεπτά. Όταν ρωτούν οι υποψιασμένοι καταναλωτές τι γίνεται με την ρήτρα αναπροσαρμογής, τους απαντούν ότι «αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης»..

--Η αγορά ψάχνει εναγωνίως να μάθει που θα επενδύσουν τα χρήματα που πήραν από την πώληση της συμμετοχής τους, οι επιχειρηματίες Μπάκος και Καυμενάκης, με δεδομένο ότι έχουν πάρει την απόφαση να επενδύσουν σοβαρά στην Ελλάδα. Μαθαίνω, ότι οι προσφορές που δέχονται καθημερινά καλύπτουν γεωγραφικά όλη την χώρα και όλους τους κλάδους της οικονομίας.

--Αυτοί όμως ψάχνονται περισσότερο για επανατοποθέτηση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και σε μια σημαντική υποδομή, όπως ένα λιμάνι για παράδειγμα.

--Από τις τηλεοπτικές τους διαπραγματεύσεις, πιο «ζεστοί» δείχνουν με την απόκτηση του OPEN. Το θέμα είναι αν η πλευρά Σαββίδη πουλάει ή κάνει πως πουλάει;

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας