Μενού Ροή
Καθυστερεί το FSRU Αλεξανδρούπολης; - Το deal της Τέρνα Ενεργειακής και ένα κουίζ για δυνατούς λύτες

--Στις 3 Μαΐου ο πρωθυπουργός, παρουσία των ηγετών της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Β. Μακεδονίας θεμελίωσε την έναρξη των εργασιών του σταθμού αεριοποίησης φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη. Θεωρητικά όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

--Κάποιες φήμες που κυκλοφορούσαν για πιθανές καθυστερήσεις στην παραγγελία και παραλαβή του πλοίου που θα κάνει την αεριοποίηση διαψεύδονται - και ευτυχώς - από την κατασκευάστρια εταιρεία. Από όμιλο Κοπελούζου διευκρινίζεται σε όλους τους τόνους ότι το μετασκευασμένο πλοίο θα παραληφθεί κανονικά βάσει του αρχικού σχεδιασμού τον Νοέμβριο του 2023. Τώρα ποιος και γιατί διέρρεε τα περί καθυστερήσεων στην υλοποίηση του project, αυτό είναι ευθύνη άλλων να το ψάξουν..

Χωρίς αποκλειστικότητες οι διαπραγματεύσεις της Τέρνα Ενεργειακής

--Οι διαπραγματεύσεις της Τέρνα Ενεργειακής με την Macquarie συνεχίζονται και βρίσκονται σε καλό δρόμο. Αυτό που δεν είναι ωστόσο γνωστό, είναι ότι οι συζητήσεις δεν έχουν αποκλειστικό χαρακτήρα. Δηλαδή η Τέρνα Ενεργειακή μπορεί να μιλά και με άλλους ενδιαφερομένους…

--Η συμφωνία είναι εξαιρετικά σημαντική συνολικά για την ενεργειακή αγορά. Το μεγαλύτερο μέρος του μειοψηφικού ποσοστού που θα αγοραστεί θα αφορά την πώληση μέρους των μετοχών της μητρικής ΓΕΚ Τέρνα, που σήμερα διαθέτει το 37,3%, με σκοπό να χρηματοδοτήσει τα δεκάδες έργα ΑΠΕ που έχει στα σκαριά η εταιρεία.

--Το ποσοστό δηλαδή που κατέχει προσωπικά ο Γιώργος Περιστέρης (11,06%) στην εταιρεία δεν φαίνεται ότι θα συμμετάσχει στην συναλλαγή.

Αυστραλιανές ..συμπράξεις

--Διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για πιθανές συνεργασίες μεταξύ των σχημάτων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την μακροχρόνια σύμβαση της Αττικής Οδού. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρείται εξαιρετικά πιθανή η συνεργασία των δύο αυστραλιανών επενδυτικών κεφαλαίων που συμμετέχουν, φέρνοντας κοντά και τους Έλληνες partners τους...

Κουίζ για δυνατούς λύτες

--Κουιζ: Συζητείται έντονα στην αγορά η καλή τοποθέτηση που έχει στην ενεργειακή αγορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Πέραν της παραδοσιακής στενής σχέσης με δύο επιχειρηματίες, μου λένε και δεν το πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά του δύο στελέχη του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Από αυτά που συμμετέχουν συχνά σε κυβερνητικές συσκέψεις..

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας