Μενού Ροή
Νέα εποχή με ..Ζανινότι στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ - Αποχώρηση Μπακούρα που μένει προς ώρας στην ΕΔΑ Αττικής

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η "Ιταλοποίηση" της ΔΕΠΑ Υποδομών και των θυγατρικών της. Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του energymag ο επί χρόνια επικεφαλής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας αποχωρεί και στην θέση αναλαμβάνει η κ. Franscesca Zanninotti, που ήδη εδώ και μερικές εβδομάδες "τρέχει" την άλλη θυγατρική ΔΕΔΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις εντεινόμενες διαπραγματεύσεις του τελευταίου 10ημέρου, η επικεφαλής της ΔΕΠΑ Υποδομών (Italgas) Barbara Morgante, πρότεινε αρχικά να αποχωρήσει από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Η αντιπρόταση του κ. Μπακούρα, φέρεται να ήταν η παραμονή στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ ή και διατήρηση υπό τον ελεγχό του και της ΕΔΑ Αττικής. Σε διαφορετική περίπτωση φέρονταν μάλιστα να έχει διαμηνύσει ότι θα προτιμούσε να αποχωρήσει.

Τελικά για ευνόητους λόγους, οι Ιταλοί επέμειναν στην απομακρυνσή του από την εταιρεία που διαχειρίζεται την υποδομή του φυσικού αερίου στην Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα τον διατήρησαν στην ΕΔΑ Αττικής, μια θέση που κατά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι και αυτή προσωρινή, μετά την ξεκάθαρη προσπάθεια "ιταλοποίησης" των ανώτατων στελεχών της εταιρείας που επιχειρεί ο Ιταλικός κολοσσός Italgas.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την τρίτη "καρατόμηση" ανώτατου στελέχους της πρώην κρατικής ΔΕΠΑ Υποδομών. Είχε προηγηθεί η απομάκρυνση του Πιέρρου Χατζηγιάννη απο την ΕΔΑ Αττικής και η υποβάθμιση σε απλό μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΔΑ του  Μάριου Τσάκα, ο οποίος αντικαταστάθηκε από την Franscesca Zanninotti.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας