Μενού Ροή
Ο ..Αμερικανός Έλληνας του Μυτιληναίου και ο Γεωργαντάς

Ένας από τους genius Έλληνες που σπούδασαν και δούλεψαν στο εξωτερικό πολύ πριν το brain drain κρύβεται πίσω από την εξαγορά του 3,1% του μετοχικού κεφαλαίου της Μυτιληναίος, που εντυπωσίασε την Μεγάλη Τετάρτη το χρηματιστήριο. Για την ακρίβεια όταν εξελίσσονταν το brain drain αυτός έκανε πράξη το brain gain, επέστρεφε δηλαδή στην πατρίδα του μετά από μια σημαντική πορεία σε μεγάλες επενδυτικές εταιρείες από την Νέα Υόρκη μέχρι την Ελβετία και την Σιγκαπούρη.

-----

Μέχρι σήμερα ήταν πιο γνωστός για τις τοποθετήσεις του στην αγορά ομολόγων, ενώ ήταν αυτός που έβλεπε από πέρυσι τον Μάιο, το ελληνικό ΑΕΠ 4 και 5 μονάδες πάνω από τις προβλέψεις και επιβεβαιώθηκε. Παρεμπίπτοντος είναι διακριτικός οπαδός του ΠΑΟΚ αν και οι καλές του σχέσεις είναι κυρίως με «επώνυμους» οπαδούς άλλης ελληνικής ομάδας με έδρα σε επίσης Μεγάλο Λιμάνι.

Μαθαίνω μάλιστα, ότι η απόφαση για την πώληση των ίδιων μετοχών ελήφθη μέσα σε λίγες ώρες από τον Βαγγέλη Μυτιληναίο. Άλλωστε και οι δύο πλευρές κερδισμένες βγαίνουν. Ο Έλληνας που δεν ήταν Αμερικανός από την προσδοκώμενη άνοδο της μετοχής και ο επικεφαλής της Mytilineos από την πιθανή είσοδο της μετοχής στον δείκτη MSCI.

Μου μετέφεραν τον εξής διάλογο, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά με κτηνοτρόφο, τον οποίο δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι αληθινός

Κτηνοτρόφος: Τα χρήματα (2% του τζίρου) φθάνουν για ζωοτροφές τριών ημερών.

Υπουργός: Εάν σου δίναμε τα διπλάσια, θα έλεγες ότι φθάνουν για 6 ημερες…

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας