Μενού Ροή
Ο επιχειρηματίας πίσω από τα πλωτά φωτοβολταικά και ο ηλίανθος καύσιμο στους Βούλγαρους

Ένας σημαντικός Έλληνας επιχειρηματίας - και των media - ο οποίος διαθέτει στενές σχέσεις με την Νορβηγία λόγω των βασικών του δραστηριοτήτων, κρύβεται πίσω από την σπουδή να μπει τελικά στο προς διαβούλευση νομοσχέδιο η διάταξη για τα πλωτά φωτοβολταικά πάρκα.

---

Μάλιστα η εν λόγω επένδυση θα προχωρήσει με διαδικασίες Fast track κατά παρέκκλιση κάθε άλλης προβλεπόμενης ρύθμισης, τα οποία θα μπορούν να δημιουργηθούν ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές αδειοδοτούμενα για 22 χρόνια και με ετήσιο μίσθωμα μόλις 30 ευρώ το στρέμμα για τις θαλάσσιες εκτάσεις.

---

Είναι τόσο μεγάλο το πάθος για την ανάπτυξη των συγκεκριμένων επενδύσεων από τον εν λόγω επιχειρηματία, ώστε να έχει διαθέσει πάνω από έναν χρόνο σε συνεχείς επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες του Μαξίμου προκειμένου να ξεφύγει από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της έλλειψης θεσμικού πλαισίου.

---

Θυμάστε που μεγάλες ποσότητες ηλίανθου που ήταν κλεισμένες για παραγωγή βιοντήζελ θα γίνονταν προσπάθεια να πουληθούν για βρώσιμο; Τελικά όχι βρώσιμο δεν θα πάει, ούτε ελληνικό βιοντήζελ. Οι παραγωγοί έχουν δεχτεί πρόταση κοντά στα 80 λεπτά το κιλό να τα πουλήσουν για βιοντήζελ στην Βουλγαρία που καίγεται για καύσιμα. Η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει έως τις 6 Μαίου, με τους Έλληνες παραγωγούς βιοντήζελ να δίνουν έως 50 λεπτά το κιλό.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας