Μενού Ροή
Ο νέος υπουργός Ενέργειας - Οι Καταριανοί του Βόλου και η μετοχή της ΔΕΗ

--New entry στην ονοματολογία για το υπουργείο Ενέργειας: Νίκος Παπαθανάσης. Στενός συνεργάτης – διαχρονικά – του Πρωθυπουργού, νυν αναπληρωτής στο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, έχοντας ολοκληρώσει το θεσμικό πλαίσιο (αναπτυξιακός νόμος, σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης) για τις (νέες) επενδύσεις.

--Στην κορυφή της λίστας, σε περίπτωση που γίνει ανασχηματισμός και μετακινηθεί ο Κώστας Σκρέκας, παραμένει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

--Αντίθετα εκτός λίστας έχει τεθεί ο Γιάννης Μανιάτης, λόγω στενών σχέσεων με επιχειρηματικό όμιλο που είναι στα κάτω του στις σχέσεις του με το Μαξίμου..

--Και μιας και ο λόγος περί ανασχηματισμού: σημειώστε τις ημερομηνίες 30 και 31 Μαΐου, μετά την ψήφιση του κλιματικού νόμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τη λογική της ιδιωτικής οικονομίας: προτιμά να κάνει τις αλλαγές όταν κλείνει ο μήνας.

--Μαθαίνω επίσης ότι εκείνη την εβδομάδα πρωτοκλασάτοι υπουργοί έχουν φροντίσει να ακυρώσουν ταξίδια τους στο εξωτερικό ώστε να είναι στα γραφεία τους.

--Η εμφάνιση της εβδομάδας ήταν αυτή της θυγατρικής του πανίσχυρου Καταριανού fund, Mediterranean Gas που επιμένει παρά τις αντιδράσεις για την δημιουργία σταθμού υποδοχής υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Βόλο. Η εν λόγω εταιρεία που βρίσκεται υπό την σκέπη του πανίσχυρου στα εμιράτα Έλληνα manager Θόδωρο Θεοδωρόπουλο, έχει προσκαλέσει για τα μέσα Ιουνίου στην Ελλάδα για να μιλήσει ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ Mohammad Sanusi Barkindo.

--Στην ΔΕΗ παρά την πτώση της μετοχής, εν πολλοίς δικαιολογημένη από την κρατική παρέμβαση και τις παλινωδίες της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει. Μάλιστα κάποιοι σημαντικοί επενδυτές που μπήκαν στην αύξηση κεφαλαίου του Φεβρουαρίου, απτόητοι από τις απώλειες, σχεδιάζουν να αυξήσουν το ποσοστό τους.

--Τώρα που θυμήθηκα την ΔΕΗ, το συμβόλαιο προμήθειας ενέργειας στην Αλουμίνιο της Ελλάδας πότε λήγει; Φαντάζομαι ότι ισχύει η δέσμευση του κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου ότι αυτή που τρέχει είναι η τελευταία συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών..

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας