Μενού Ροή
Ο υπουργός Ενέργειας, ο υπουργός Καυσίμων, τα Καγιέν και η πορεία στο λαό με το δόγμα Μάο

--Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς ανασχηματισμό; Οι εκλογές (νωρίς το Σεπτέμβριο;) έδιωξαν τα μαύρα σύννεφα πάνω από τη Μεσογείων πάνω που θα άνοιγαν οι ουρανοί.

--Κι ακολούθησε το θαύμα: χωρίς αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος, το υπουργείο Ενέργειας «έσπασε» στα δύο. Στα τηλεοπτικά παράθυρα άλλος προβάλλει ως υπουργός (ηλεκτρικής) Ενέργειας και άλλος ως υπουργός Καυσίμων.

--Kαλύτερο «πολιτικό χορηγό» δεν θα μπορούσε να βρει ο υπουργός Σκρέκας. Κι ας λέει ο αστικός μύθος ότι η Θεσσαλία έχει τα περισσότερα Καγιέν.

--Κι αφού «ξεχρεώθηκε» τα βενζινάδικα, ξεκίνησε «πορεία στο λαό».

--Εφαρμόζοντας το δόγμα Μάο: από την περιφέρεια προς τα αστικά κέντρα.

--Αρχής γενομένης από τα Τρίκαλα, φυσικά. Όπως το παπούτσι, έτσι και… ενέργεια από τον τόπο σου. Στη Μεσοχώρα όλα καλά;

--Στην ομάδα κρούσης που άρχισε να περιδιαβαίνει ανά τας οδούς και τας ρύμας η (εγώ πότε θα γίνω υφυπουργός;) Αλεξάνδρα, γενικοί διευθυντές και στελέχη οργανισμών.

--«Λοιπόν, σήμερα δεν ξέρω εάν το προσέξατε… είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», θα σχολίαζε ο Ντίνος Ηλιόπουλος βλέποντας το πάνελ μια ηλιόλουστη Κυριακή πρωί στα Τρίκαλα.

--Άγνωστο εάν μετακινούνται όλοι μαζί με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Θα μπορούσε πάντως το υπουργικό αυτοκίνητο από μέσο (μεταφοράς) να γίνει το… μήνυμα, που έλεγε ο Μάρσαλ Μακ Λούαν.

--Για τους γνωρίζοντες, πάντως, η μάχη για την ηλεκτρική (όνομα και πράγμα) καρέκλα της Μεσογείων τώρα αρχίζει. Και θα είναι η σκληρότερη από ποτέ άλλοτε.

--Διότι, (θα) είναι πολλά τα λεφτά (στην ενέργεια), Άρη,

--Και μπορεί θεσμικά να μην είναι και να μην προβλέπεται να γίνει το πρώτο τη τάξει Υπουργείο. Στην πράξη, όμως, θα είναι το ισχυρότερο.

--Και το «πετράδι του στέμματος» σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας.

--Κι όπως είναι ο τίτλος μιας άλλης δημοφιλούς ελληνικής ταινίας του ’60: μικροί και μεγάλοι εν δράσει!

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας