Μενού Ροή
Δ. Παπαστεργίου: Ανάγκη να χρηματοδοτηθούν και οι ΔΕΥΑ μαζί με τους δήμους που έχουν υπηρεσίες ύδρευσης

Πρόσθετη χρηματοδότηση των δήμων που έχουν ΔΕΥΑ (Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης), αλλά και όσων έχουν υπηρεσίες ύδρευσης, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στο ΔΣ της Ένωσης που διεξήχθη στο Αγρίνιο.

«Η χρηματοδότηση των 100 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη μέρους των τεράστιων αναγκών που δημιούργησε η αύξηση του ενεργειακού κόστους, είναι μια επιπλέον ανάσα. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε επιπλέον χρήματα για λογαριασμό των δήμων της χώρας που έχουν ΔΕΥΑ είτε μόνο υπηρεσίες ύδρευσης», είπε ο κ. Παπαστεργίου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη διάταξη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την απαγόρευση εισαγωγής από τις αντιπολιτεύσεις θεμάτων στα Δημοτικά Συμβούλια εκτός ημερησίας διάταξης λέγοντας:

«Όσο ακραίο είναι να μην μπορεί η αντιπολίτευση να βάλει θέματα, άλλο τόσο - ίσως και περισσότερο ακραίο - είναι να μπορεί να βάλει όσα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης θέλει. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα συμβούλια δεν μπαίνουν καν στην ημερήσια διάταξη λόγω του μεγάλου αριθμού των εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων και διερωτώμαι πόσο έκτακτα ήταν αυτά τα θέματα που προέκυψαν τις τελευταίες 4 ημέρες πριν το ΔΣ;

Πρέπει να μπει ένα όριο, είτε χρονικό, είτε αριθμητικό στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα. Προφανώς και είμαστε υπέρ της πολυφωνίας στα Δημοτικά Συμβούλια και είναι κάτι που ενθαρρύνουμε, απλά χρειάζεται να μπαίνουν κάποια ευδιάκριτα όρια, ώστε να διασφαλίζεται η λειτουργικότητα των συμβουλίων», σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας