Μενού Ροή
Google, Amazon και Facebook επενδύουν σε ΑΠΕ

Οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας επενδύουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να πετύχουν μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων τους. Η Google ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες τεχνολογίας που χρησιμοποίησαν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τη λειτουργία της υπογράφοντας συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) το 2010 και έκτοτε ακολούθησαν άλλες εταιρείες.

Η εταιρεία Verdict διενήργησε μια δημοσκόπηση για να εκτιμήσει πότε οι αμερικανικοί τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Amazon και η Google μπορούν να γίνουν σημαντικοί παίκτες στην καθαρή ενέργεια.

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης δείχνει ότι μπορεί να χρειαστούν πέντε έως 10 χρόνια για να αποκτήσουν αυτή τη θέση οι αμερικανικοί γίγαντες της τεχνολογίας. Το 33% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα χρειαστούν πέντε χρόνια ενώ το 22% δέκα χρόνια. Το 24% έκρινε ότι θα χρειαστούν περισσότερα από δέκα χρόνια. Το υπόλοιπο 20% των ερωτηθέντων δεν ήταν σίγουροι για το χρόνο που θα χρειαζόταν για τους τεχνολογικούς κολοσσούς για να επιτύχουν τον στόχο.

Αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί στη βιομηχανία καθαρής ενέργειας

Ο τομέας της τεχνολογίας των πληροφοριών και των επικοινωνιών είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς και αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 20% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Οικονομικής Ενέργειας και Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης. Κορυφαίοι τεχνολογικοί κολοσσοί στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Apple, Facebook, Google και Microsoft, υπογράφουν όλο και περισσότερο πράσινα PPA με στόχο την επέκταση της ανανεώσιμης κατανάλωσης ενέργειας και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Η τάση μετάβασης σε καθαρές πηγές ενέργειας αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, καθώς η ταχεία ανάπτυξη της αγοράς κέντρων δεδομένων επεκτείνει τις απαιτήσεις για ενέργεια. Η Amazon επένδυσε σε 18 έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μόνο στις ΗΠΑ, τα οποία θα μεταφράσουν στην παραγωγή περισσότερων από 1,6GW ανανεώσιμης ενέργειας και θα παραδώσουν 4,6MWh καθαρής ενέργειας ετησίως.

Η Google εδώ και πολλά χρόνια έχει υπογράψει πολλές συμφωνίες για την αγορά ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  και εξαρτάται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το 2017. Το Facebook έχει ήδη επιτύχει το στόχο 100% για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το 2020 υπογράφοντας συμβάσεις για αιολική και ηλιακή ενέργεια στις ΗΠΑ. Η Microsoft βρίσκεται στο δρόμο για την επίτευξη του στόχου της χρήσης 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2025, χάρη σε ένα συνδυασμό PPA και αγοράς πιστοποιητικών ανανεώσιμης ενέργειας (REC).

Με τις εταιρείες τεχνολογίας να αντιπροσωπεύουν το 38% των συνολικών συμβάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τα τελευταία πέντε χρόνια και οι εταιρικές αγορές ανανεώσιμης ενέργειας να φτάνουν τα 10,6GW το 2020, οι τεχνολογικοί κολοσσοί είναι ήδη κυρίαρχη δύναμη στην αγορά καθαρής ενέργειας, σύμφωνα την Renewable Energy Buyers Alliance, μια συμμαχία αγοραστών και συνεργατών ανανεώσιμης ενέργειας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας