Μενού Ροή
Η Κομισιόν ενέκρινε κονδύλια ύψους 363,7 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα για αλιεία και ιχθυοκαλλιέργειες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα κονδύλια ύψους 363,7 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας (EMFAF).

Το συνολικό ποσό των κονδυλίων που διατίθενται για την Ελλάδα ανέρχεται σε 519,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η συνεισφορά της ΕΕ ανέρχεται σε 363,7 εκατ. ευρώ και καλύπτουν την περίοδο 2021-2027. Περισσότερο από το ήμισυ των κονδυλίων προς την Ελλάδα θα επενδυθούν σε προγράμματα για τη βιώσιμη αλιεία, ενώ ένα μεγάλο μέρος θα επενδυθεί επίσης στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια. Η ψηφιακή μετάβαση των ελληνικών τομέων αλιείας, υδατοκαλλιέργειας και μεταποίησης είναι ένας άλλος βασικός τομέας του προγράμματος. Η οικονομική στήριξη θα διατεθεί επίσης σε σχέδια διαχείρισης για τις θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές και την καταπολέμηση των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Ο επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, Βιρτζίνιους Σινκεβίσιους, δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την υιοθέτηση των προγραμμάτων EMFAF για την Ελλάδα που θα υποστηρίξουν βιώσιμες επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια και την αλιεία, επιταχύνοντας την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση του κλάδου. Τα προγράμματα θα συμβάλουν επίσης στην προστασία και αποκατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας