Μενού Ροή
Φώτο: Shutterstock
Ξεπέρασε τα 300.000 κρούσματα για τέταρτη μέρα η Ινδία
Σε δεινή θέση βρίσκεται η ινδική κυβέρνηση που ζήτησε από το Twitter να κατεβάσει επικριτικές αναρτήσεις σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας στη χώρα.

Να κατεβάσει δεκάδες αναρτήσεις που επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση της πανδημίας covid-19, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων έσπασε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα παγκόσμιο ρεκόρ ζήτησε από το Twitter η ινδική κυβέρνηση. Ο ιστότοπος αφαίρεσε κάποια tweets, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η κυβέρνηση προσέφυγε δικαστικά για να ζητήσει τη λογοκρισία κάποιων αναρτήσεων, όπως αποκάλυψε το Τwitter στη βάση δεδομένων Lumen, που ανήκει στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Στην προσφυγή της ινδικής κυβέρνησης, που έγινε στις 23 Απριλίου, αναφέρονται 21 αναρτήσεις στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ανάμεσά τους ήταν tweets του βουλευτή Ρεβνάθ Ρέντι, ενός υπουργού στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης με το όνομα Μολόι Γκατάκ και του κινηματογραφιστή Αβινάς Ντας.

«Όταν λαμβάνουμε ένα έγκυρο νομικό αίτημα, το εξετάζουμε τόσο βάσει των κανόνων του Twitter όσο και βάσει της τοπική νομοθεσίας», εξήγησε η εκπρόσωπος του Twitter. «Αν το περιεχόμενο παραβιάζει τους κανόνες του Twitter, τότε αυτό αφαιρείται από την πλατφόρμα. Αν θεωρηθεί παράνομο βάσει της νομοθεσίας μιας χώρας, αλλά δεν παραβιάζει τους κανόνες του Twitter, τότε ενδέχεται να περιορίσουμε την πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο μόνο στην Ινδία», σημείωσε επίσης. Τις πληροφορίες αυτές είχε μεταδώσει νωρίτερα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος TechCrunch, ο οποίος ανέφερε ότι το Twitter δεν ήταν η μοναδική πλατφόρμα που επηρεάζεται από την εντολή.

Η Ινδία είναι αντιμέτωπη με ένα σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, με έναν θάνατο να καταγράφεται στο Νέο Δελχί κάθε τέσσερα λεπτά. Το σύστημα υγείας της χώρας έχει καταρρεύσει, με ελλείψεις σε οξυγόνο και άλλο ιατρικό εξοπλισμό.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι κάλεσε σήμερα όλους τους πολίτες της χώρας να εμβολιαστούν κατά της covid-19 και να είναι προσεκτικοί, τονίζοντας ότι μια "καταιγίδα" μολύνσεων κορονοϊού συγκλονίζει τη χώρα. «Ήμασταν πολύ χαρούμενοι μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση του πρώτου κύματος» του κορονοϊού, παραδέχθηκε ο Μόντι σε ραδιοφωνικό του διάγγελμα προς τους Ινδούς. «Όμως αυτή η καταιγίδα έχει συγκλονίσει τη χώρα», πρόσθεσε.

Η Ινδία καταγράφει περισσότερα από 300.000 νέα κρούσματα covid-19 κάθε 24ωρο εδώ και τέσσερις ημέρες, περισσότερα από όσα έχουν καταγραφεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, αυξάνοντας την πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός του Νέου Δελχί, ο Αρβίντ Κεζριουάλ, δήλωσε ότι παρατείνεται το lockdown στην ινδική πρωτεύουσα ως τις 3 Μαΐου καθώς τα νέα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά. «Αποφασίσαμε να παρατείνουμε κατά μία εβδομάδα το lockdown», ανακοίνωσε ο Κεζριουάλ. «Η καταστροφή του κορονοϊού συνεχίζεται, δεν υπάρχει ανάπαυλα».

«Το lockdown είναι το έσχατο μέσο μας να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό,όμως με τα κρούσματα να αυξάνονται τόσο γρήγορα πρέπει να χρησιμοποιοήσουμε το όπλο αυτό», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της ινδικής πρωτεύουσας.

Το Νέο Δελχί, που μετρά 20 εκατομμύρια κατοίκους, έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ινδίας από τον κορονοϊό. Την προηγούμενη Δευτέρα είχε τεθεί σε ισχύ lockdown μίας εβδομάδας σε μια προσπάθεια να αμβλυνθεί η πίεση στο σύστημα υγείας.

Τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν στην Ινδία 349.691 νέες μολύνσεις από covid-19, με τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα να αναγκάζονται να διώξουν ασθενείς λόγω ελλείψεων σε κλίνες και ιατρικό οξυγόνο. Την εβδομάδα που πέρασε στη χώρα καταγράφηκαν περισσότερα από δύο εκατομμύρια νέα κρούσματα, άνοδος 58% σε σχέση με την προηγούμενη, σύμφωνα με τα στοιχεία του AFP.

Πηγή: https://www.businessdaily.gr/diethni/41314_xeperase-ta-300000-kroysmata-gia-tetarti-mera-i-india

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας