Μενού Ροή
ΙΑΕΑ: Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στις οροφές των αντιδραστήρων της Ζαπορίζια

Ο παρατηρητής του ΟΗΕ για τα πυρηνικά απέκτησε πρόσβαση σε περιοχές του υπό ρωσική κατοχή πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία, ένα μήνα μετά το σχετικό αίτημα που κατέθεσε, και δεν εντόπισε εκρηκτικά, ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή.

Στις 4 Ιουλίου, η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορήθηκαν ότι σχεδίαζαν να επιτεθούν στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, όπου η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για ενδεχόμενη καταστροφή του λόγω των στρατιωτικών συγκρούσεων που διεξάγονται στην περιοχή.

Κλιμάκιο του ΙΑΕΑ που βρέθηκε στο εργοστάσιο προσπάθησε να επαληθεύσει τις κατηγορίες. Ωστόσο, όπως ενημέρωσε, δεν μπόρεσε να εντοπίσει εκρηκτικά στις περιοχές όπου είχε πρόσβαση, παρά μόνο νάρκες εκτός της περιμέτρου που δεν αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια του εργοστασίου.

"(Οι) εμπειρογνώμονες του ΙΑΕΑ δεν παρατήρησαν νάρκες ή εκρηκτικά στις στέγες των κτιρίων των αντιδραστήρων της Μονάδας 3 και της Μονάδας 4 και στις αίθουσες των στροβίλων", ανέφερε ο ΙΑΕΑ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας