Μενού Ροή
RUSSIA
Η Μόσχα λαμβάνει μέτρα μετά την ουκρανική επίθεση στον ρωσικό σταθμό εξαγωγής καυσίμων Novatek

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι χρησιμοποιεί όπλα εναντίον πολιτικών και όχι στρατιωτικών στόχων και εξαπολύει επιθέσεις εναντίον πολιτικών υποδομών έπειτα από τον θάνατο 27 ανθρώπων κατά τον βομβαρδισμό μιας αγοράς στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία ουκρανική πόλη Ντονέτσκ χθες Κυριακή.

"Το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να μας δείχνει την βάρβαρη πλευρά του", σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, περιλαμβανομένης της αντιαεροπορικής της άμυνας, μετά την ύποπτη ουκρανική επίθεση με drone και στόχο ένα ρωσικό τερματικό σταθμό εξαγωγής καυσίμων.

Η ρωσική Novatek ανακοίνωσε χθες ότι υποχρεώθηκε να αναστείλει ορισμένες λειτουργίες της στον τερματικό σταθμό και την "τεχνολογική διαδικασία" σε παρακείμενες εγκαταστάσεις εξαιτίας φωτιάς η οποία, σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, είναι το αποτέλεσμα επίθεσης με drone.

Ο Πεσκόφ σχολίασε επίσης ότι το Κρεμλίνο δεν έχει καμία επαφή με τον προεδρικό υποψήφιο στις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και ότι η ρωσική ηγεσία δεν έχει ιδέα για το σχέδιο επίλυσης του ζητήματος που θα προωθήσει ο Τραμπ σε περίπτωση νίκης του στις εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας