Μενού Ροή
mitsotakis vucic
Ενέργεια, υποδομές, μεταφορές στο επίκεντρο της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Σερβία

Η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στην ενέργεια, τις υποδομές και τις μεταφορές, θα συζητηθεί κατά την επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βελιγράδι

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει (στις 12 ώρα Ελλάδας) σε ελληνο-σερβικό επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνεται από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σερβίας που πραγματοποιείται με αφορμή το γεγονός ότι η Σερβία θα φιλοξενήσει την έκθεση Specialized Expo 2027. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που έχει προσκληθεί από την σερβική πλευρά να ενημερωθεί για την Specialized EXPO 2027.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό στην επίσκεψη του στη Σερβία συνοδεύουν ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης.

Στο Βελιγράδι βρίσκεται επίσης ελληνική επιχειρηματική αποστολή υπό τον Κώστα Φραγκογιάννη, στην οποία συμμετέχουν 35 επιχειρήσεις των κλάδων κατασκευών και υλικών, ενέργειας και υποδομών, διαχείρισης ακινήτων, περιβαλλοντικών υπηρεσιών αλλά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Συνολικά στο επιχειρηματικό φόρουμ θα συμμετάσχουν 50 επιχειρηματίες και στελέχη που εκπροσωπούν 35 ελληνικές επιχειρήσεις και ομίλους που θα έχουν συναντήσεις με Σέρβους επιχειρηματίες και με μέλη της σερβικής κυβέρνησης. Μεταξύ αυτών οι όμιλοι: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μytilineos, Intrakat-Aktor, ΤΙΤΑΝ, Viohalco, Copelouzos, AVAX, ΑΤΕΡΜΟΝ, ΔΕΣΦΑ, ΡOKAS RENEWABLES, ΑΔΜHΕ, ARCHIRODON, ΠΡΟΤΑΣΙΣ, ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ, DP PUMPS, και WHITESTONE. Σημαντική παρουσία έχει και ο κλάδος real estate με τις Lamda Development, Dimand, Grivalia και REDS αλλά και οι τράπεζες καθώς το παρών δίνουν και οι τέσσερις συστημικές (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς) αλλά και η Optima Bank. Στην αποστολή συμμετέχουν και επιχειρήσεις που ήδη έχουν παρουσία στη Σερβία όπως Hellenic Energy, ALUMIL, ISOMAT, KLEEMANN, ALUMINCO, ELVIAL, EKAN-POLYGREEN, INTRACOM-TELECOM, LAMPSA HELLENIC HOTELS, HYATT REGENCY BELGRADE, METROPOL PALACE HOTEL- Όμιλος Δασκαλαντωνάκη.

Στο επίκεντρο του ελληνικού ενδιαφέροντος πρόκειται να βρεθεί ο ευρύτερος κλάδος των κατασκευών, των υποδομών και του real estate ενόψει των αυξημένων αναγκών της χώρας για τη φιλοξενία της EXPO2027. στο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνουν από κοινού η Enterprise Greece και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Σερβίας και το οποίο θα χαιρετίσουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, θα παρουσιαστούν από έξι Σέρβους υπουργούς τα σχέδια της σερβικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη των απαραίτητων για την φιλοξενία της έκθεσης υποδομών.  Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Σίνισα Μάλι η EXPO 2027 αποτελεί «το μεγαλύτερο κατασκευαστικό εγχείρημα σε αυτή την περιοχή της Ευρώπης».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας