Μενού Ροή
META DR THEODOROPOULOS
Την Τετάρτη 3 Απριλίου τα αποκαλυπτήρια του κόμματος του Δρ Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου- Από το LNG και τον Βόλο στις Βρυξέλλες και την Ευρωβουλή

Ένα όνομα που στο παρελθόν έχει απασχολήσει τον ενεργειακό τομέα σε σχέση με το σχεδιαζόμενο project Αργώ FSRU στον Βόλο μεταπηδά στον χώρο της πολιτικής ιδρύοντας νέο κόμμα με πρώτη στάση τις ευρωεκλογές. Ο λόγος για τον Δρ. Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο.

"Είμαστε η ελπίδα που ξαναγεννιέται, και όλοι μαζί κάνουμε το αδύνατο δυνατό! Όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες ‘’ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ’’ έτοιμοι να αναλάβουμε το μέλλον της χώρας μας, και να περάσουμε την Ελλάδα σε άλλη ΔΙΑΣΤΑΣΗ!Αποστολή μας και όραμά μας να ενώσουμε τους Έλληνες, και να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα σε χώρα υψηλού κύρους και προδιαγραφών. Εκεί που οι άλλοι έβλεπαν αδιέξοδα, εμείς βρήκαμε τη λύση και επενδύουμε στο μέλλον! Θέλουμε τους νέους να οραματίζονται και να  δημιουργούν, τους γονείς να νιώθουν ασφαλείς για τα παιδιά τους και τους μεγαλύτερους να ζουν με αξιοπρέπεια."

Με τα παραπάνω συνθήματα συστήνεται στους ψηφοφόρους ο νέος πολιτικός σχηματισμός «ΜΕΤΑ», ο οποίος συγκροτείται ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών. Ιδρυτής και πρόεδρος του νέου κόμματος ο Δρ. Θεόδωρος Ε. Θεοδωρόπουλος ο οποίος την Τετάρτη, 3 Απριλίου και ώρα 7:30μμ ξεκινά την προεκλογική εκστρατεία του από τον τόπο καταγωγής του το Αίγιο.

Ο ιδρυτής του κόμματος μέσω της ιστοσελίδας του «ΜΕΤΑ», καλεί τους όλους τους Έλληνες σε συμπόρευση για να μεταμορφωθεί η Ελλάδα σε έναν οικονομικό και κοινωνικό παράδεισο για όλους μας. Επίσης δίνεται και η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους για την Ευρωβουλή, είτε να γίνουν αντιπρόσωποι στην περιοχή τους.

Ο Δρ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος έγινε ευρύτερα γνωστός στη χώρα μας μέσω της θέσης του στην Powerglobe, θυγατρική της οποίας είναι η Mediterranean Gas. Η Mediterranean Gas ιδρύθηκε το 2020 έχει έδρα τον Βόλο και τρέχει το project Αργώ FSRU. 

Από το 2021 οι συζητήσεις γύρω από το επενδυτικό πλάνο της Mediterranean Gas στον Βόλο υπήρξαν έντονες. Τα δημοσιεύματα τότε μιλούσαν για επένδυση 400 εκατ. δολαρίων στο λιμάνι του Βόλου που αφορούσε στη δημιουργία Μονάδας Αποθήκευσης, Αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG). Η επιβεβαίωση δρομολόγησης της επένδυσης ήρθε το φθινόπωρο του 2021, όταν η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έδωσε την αρχική έγκριση χορήγησης άδειας Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) του έργου: «ΑΡΓΩ FSRU». Το έργο έχει συναντήσει ως τώρα διάφορες αντιδράσεις κυρίως από τους τοπικούς φορείς και αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει βαλτώσει.

Ποιος είναι ο είναι Δρ. Θεόδωρος Ε. Θεοδωρόπουλος 

 

Ο Δρ. Θεόδωρος είναι γνωστό στέλεχος της βιομηχανίας ενέργειας, κατέχει εξαιρετική επαγγελματική εμπειρία και πολλές επιχειρηματικές και ακαδημαϊκές επιτυχίες σε Μέση Ανατολή, Ασία και Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει συμβάλει στην πραγματοποίηση επενδύσεων αξίας 21 δις. Δολαρίων από το Κατάρ στους τομείς φυσικού αερίου και ενεργειακών υποδομών.  Το CNN 2013 & AMAZON 2015 αναφέρει χαρακτηριστικά τον ‘’Δρ. Θεόδωρο ως ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον τομέα της ενέργειας’’.

Ο Δρ. Θεόδωρος διετέλεσε Αναλυτής Επενδύσεων στην Merrill Lynch (Bank of America), Διευθυντής Επενδύσεων & Κεφαλαιαγοράς στη Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα, Εκτελεστικός Διευθυντής Προϋπολογισμού & Οικονομικού Σχεδιασμού της τρίτης μεγαλύτερης εταιρίας στον κόσμο πετρελαίου και πετροχημικών (Qatar Petrochemicals – Qatar Petroleum), Σύμβουλος του Κατάρ ως μέλος του OPEC (Organization of the Petroleum Exporting Countries) με επικεφαλής τον Εξοχότατο H.E. Abdullah bin Hamad Al Attiyah, Διευθύνων Σύμβουλος της QENERGY, Επικεφαλής της POWERGLOBE για Ευρώπη και Αφρική και μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Qatar Energy Bank.

Το 2010 έλαβε αναγνώριση από την Αυτού Εξοχότητα τον Εμίρη του Κατάρ Σέιχ Τάμιμ Μπιν Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι και την Υψηλότητά Σέιχ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι για την ενεργό συμβολή του στο πλαίσιο της ενεργειακής ανάπτυξης του Κατάρ, εφαρμόζοντας τις υψηλότερες επιχειρηματικές αρχές αξιοπιστίας και πάντα σύμφωνα με τα σχέδια της Κυβέρνησης του Κατάρ.

Έχει ενεργή δράση στο ίδρυμα ‘’AHLEN FOUNDATION’’, ‘’QCharity’’ και ‘’Qatar Foundation’’ με διεθνή παρουσία ‘’προσπαθώντας και κάνοντας τους ανθρώπους να ζουν με αξιοπρέπεια και αξίες”, προσφέροντας εκπαίδευση, δωρεάν ηλεκτρισμό και νερό σε έξι συνολικά χώρες της Αφρικής και οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους στο σύνολο.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας