Μενού Ροή
ECONOMIST
Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ενισχύουμε τις επενδύσεις στην πράσινη μετάβαση και την κυκλική οικονομία»

Στην προσέλκυση επενδύσεων και την κυκλική οικονομία ως κρίσιμες αρμοδιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Όπως είπε «η βιώσιμη ανάπτυξη και η πράσινη μετάβαση, αποτέλεσε βασική και κύρια προτεραιότητα από την έναρξη της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και παραμένει ως ένας διακηρυγμένος βασικός στόχος μας, ενώ ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως έναν πρωτοπόρο στην πράσινη μετάβαση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πρόσθεσε ότι για να γίνει κατανοητή η σημασία της Ευρωπαϊκής Πράσινης Μετάβασης (European Green Deal), το πλάνο επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (το ονομαζόμενο ως European Green Deal Investment Plan) στοχεύει στην ενεργοποίηση τουλάχιστον 1 τρισ. ευρώ βιώσιμων επενδύσεων έως το 2030. Το τεράστιο αυτό ποσό, διευκρίνισε, αφορά σε δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις που απαιτούνται για την μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη, πράσινη και ανταγωνιστική οικονομία.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι βασικός στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να κινητοποιήσει τα σχετικά επενδυτικά κεφάλαια στον τομέα της πράσινης μετάβασης, παρέχοντας αλλά και αναπτύσσοντας ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον για τους ξένους αλλά και Έλληνες επενδυτές.

«Θα αναπτύξουμε ένα πλέγμα πολυεπίπεδων δράσεων και κινήτρων που θα ενισχύουν τις επιχειρήσεις και θα δημιουργούν ακόμα ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον για τις νέες επενδύσεις, με στόχο η Ελλάδα να προσελκύσει νέα κεφάλαια κυρίως από το εξωτερικό (ώστε να εισρεύσουν νέα χρήματα στην ελληνική οικονομία, τα οποία θα μοχλεύσουν ακόμα περισσότερα κεφάλαια), ενώ ένα σημαντικό τμήμα των οποίων αναμένουμε να αφορούν επενδύσεις για την πράσινη μετάβαση», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας