Μενού Ροή
R Energy 1: Ανακοινώνει άμεσα εξαγορά που θα διπλασιάσει το πράσινο χαρτοφυλάκιό της

Μια σημαντική εξαγορά που σχεδόν θα διπλασιάσει το ενεργειακό της εκτόπισμα ετοιμάζεται να ανακοινώσει άμεσα η R Energy 1 του Γιώργου Ρόκα σύμφωνα με πληροφορίες του EnergyMag.gr.

Πρόκειται για εξαγορά εταιρείας φωτοβολταϊκών πάρκων η οποία έχει ήδη σε λειτουργία 19,5 MW και υπό κατασκευή άλλα 13,5 MW, κάτι που σχεδόν θα διπλασιάσει το «πράσινο» ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της R Energy 1, σε μια συγκυρία που η εταιρεία βρίσκεται σε πολύ γόνιμο στάδιο, με ετοιμασίες εισαγωγής του ομολόγου της στο Χ.Α. και κατόπιν εισαγωγής της ίδιας στην EN.A. Plus του Χρηματιστηρίου.

Η εξαγορά θα ανακοινωθεί είτε αύριο είτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και είναι στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας η οποία αναπτύσσεται με προσεκτικά βήματα σε μια συγκυρία μεγάλων εξελίξεων σε όλο το φάσμα του ενεργειακού κλάδου.

Στη Στερεά Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του EnergyMag.gr, η R Energy 1 ετοιμάζεται να μπει και στο χώρο των αιολικών πάρκων, καθώς έως τώρα έχει παρουσία μόνο στα φωτοβολταϊκά. Η εταιρεία ετοιμάζει επένδυση με την κατασκευή Αιολικού Πάρκου δυναμικότητας 15MW στη Στερεά Ελλάδα, ενώ ήδη έχουν παραγγελθεί οι μηχανές και τα πρώτα εξαρτήματα.

Η εταιρεία R Energy 1 που ως γνωστόν βρίσκεται σε τροχιά εισαγωγής στο ελληνικό χρηματιστήριο, θα μετατραπεί σε Holding ώστε να στεγάσει όλες τις επενδύσεις και τα φωτοβολταϊκά πάρκα που έχει μαζέψει έως τώρα. Συνάμα, μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να εισαχθεί στο Χ.Α. το ομόλογο της εταιρείας, ενώ όπως φαίνεται, λόγω των καθυστερήσεων των διαδικασιών, η εισαγωγή της μετοχής στο ελληνικό χρηματιστήριο πάει για το προσεχές φθινόπωρο.

Το ομόλογο το είχε εκδώσει το Δεκέμβριο του 2021 με το κουπόνι να κλείνει στο 4,5% και είναι πενταετούς διάρκειας, ενώ η είσοδός του θα γίνει χωρίς δημόσια εγγραφή.

Προς το χρηματιστήριο

Η «μετάταξη» στο ελληνικό χρηματιστήριο θα γίνει με ανάδοχο την κυπριακή Aeonic Securities. Η είσοδος στο Χ.Α. θα γίνει με αύξηση κεφαλαίου στην οποία θα συμμετέχουν ισόποσα όλοι οι μέτοχοί της, ενώ στοχεύει να αντλήσει κάποια κεφάλαια ώστε να υποστηρίξει το επενδυτικό της πρόγραμμα. Σημειώνεται πως το 35% της R Energy 1 σήμερα ανήκει στην TTSA του ομίλου PCCW.

Ιδρυτής, κύριος μέτοχος και επικεφαλής της εταιρείας είναι ο κ. Γεώργιος Ρόκας, γιος ενός εκ των ιδρυτών της εταιρείας Ρόκας, η οποία εξαγοράστηκε από τον ισπανικό κολοσσό Iberdrola το 2007. Η R Energy 1 έχει ενοποιήσει υπό μια «ομπρέλα» μικρά και μεσαία φωτοβολταϊκά πάρκα σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως Ζάκυνθο, Θήβα και Λάρισα, με στόχο να φτιάξει ένα καλό και βιώσιμο χαρτοφυλάκιο, υπολογίσιμο στην αγορά τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, η εταιρεία έχει ήδη εγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο άνω των 70 MW, για την επόμενη διετία.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας