Μενού Ροή
Το 10% της ΔΕΠΑ Υποδομών πούλησε στον όμιλο Κοπελούζου η Italgas

Στην ολοκλήρωση της πώλησης 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Italgas Newco στην Phaeton S.A., εταιρεία συμφερόντων του Ομίλου Κοπελούζου προχώρησε σήμερα η ιταλική εταιρεία -μητρική της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Η κίνηση εντάσσεται στην στρατηγική της εταιρείας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Στρατηγικό Σχέδιο 2022-2028.

Σύμφωνα με την Italgas, το τίμημα για την ολοκλήρωση του deal ανέρχεται σε περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη το καθαρό χρηματοοικονομικό χρέος της Italgas Newco, το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε αποτίμηση του μεριδίου 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών σύμφωνα με την τιμή που προσέφερε η Italgas για την αγορά της επένδυσης μετοχικού κεφαλαίου κατά τη διάρκεια της ιδιωτικοποίησης.

Η επιβεβαίωση για τις διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχε γίνει τον Σεπτέμβριο από τον Διευθύνοντα Σύμβουλου του ισχυρού Ιταλικού Ομίλου, Πάολο Γκάλο, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της συναλλαγής για την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας. Το ανώτατο στέλεχος της Italgas είχε αποκαλύψει ότι οι συζητήσεις με τον όμιλο Κοπελούζου συνεχίζονται αφήνοντας ανοικτό το χρόνο κατάληξης που, όπως είχε πει, μπορούσε να διαρκέσει από μερικές εβδομάδες έως και μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών οριστικοποιήθηκε μέσα στο καλοκαίρι, παρότι η Italgas ήταν από καιρό ο προτιμητέος επενδυτής, καθώς προέκυψαν νομικά ζητήματα που χρειάστηκε να επιλυθούν με νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΝ για να ανοίξει ο δρόμος.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας