Μενού Ροή
Επιθεώρηση Άδωνι Γεωργιάδη των έργων στο Ελληνικό

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, συνοδευόμενοι από βουλευτές του Νοτίου Τομέα Αθηνών, επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη 4 Μαρτίου 2023, το εργοτάξιο της επένδυσης στο Ελληνικό, όπου ξεναγήθηκαν από την εταιρεία Lamda Development στα έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή.

Το παρών από τους βουλευτές που εκλέγονται στο Νότιο Τομέα Αθηνών έδωσαν η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη, ο κ.  Χάρης Θεοχάρης, η κ. Άννα Καραμανλή, ο κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο κ. Βασίλης Σπανάκης, ο κ. Διονύσης Χατζηδάκης  και ο κ. Δημήτρης Βαγενάς.

Αρχικά, το κλιμάκιο των Υπουργών και Βουλευτών επισκέφθηκε το κτίριο για ΑμεΑ, το οποίο είναι το πρώτο κτίριο της ανάπλασης και αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές φθινοπώρου. Το κόστος του υπολογίζεται περίπου στα 12.000.000 ευρώ και καλύπτεται από τη Lamda.

"Σκοπός της επίσκεψης είναι να παρουσιάσουμε την πραγματική πρόοδο του έργου στο Ελληνικό, ώστε να μην επιτρέπομε στα fake news να καταστρέφουν μία μεγάλη εθνική προσπάθεια. Θα ήθελα να είναι εδώ και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθότι τα σενάρια εκπορεύονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρουν ότι το έργο ότι δεν προχωράει. Το πρώτο σημείο που βρίσκεται σε τελική διαδικασία αποπεράτωσης είναι το ακίνητο των ΑΜεΑ”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Γεωργιάδης. Σημειώνεται ότι το πρώτο κτίριο της επένδυσης που θα ολοκληρωθεί θα είναι το κτίριο ΑΜεΑ που θα στεγάσει τέσσερις συλλόγους της ευρύτερης περιοχής των νοτίων προαστίων. Το συγκεκριμένο κτίριο που γειτνιάζει με το Praktiker Αλίμου και τη λεωφόρο Βουλιαγμένης θα παραδοθεί προς χρήση τον προσεχή Ιούλιο. Θα έχει συνολική δομημένη επιφάνεια ανωδομής και υπογείων χώρων περί τα 10.000 τετραγωνικά μέτρα.

Αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην εξέλιξη του έργου κατασκευής του Riviera Tower, του πύργου κατοικιών που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι έχουν προπωληθεί όλα τα διαμερίσματα με εξαίρεση τα ρετιρέ. "Η ζήτηση είναι τέτοια που έρχονται πολλοί στο γραφείο μου και μου ζητούν να τους βρω σπίτι στο Ελληνικό. Τους απαντάω ότι δεν είμαι μέτοχος στη Lamda και δεν μπορώ να τους βοηθήσω. Αρκετοί προσπαθούν να βρουν ένα ακίνητο, ωστόσο 9 στους 10 γυρίζουν απογοητευμένοι”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης.

Μεταξύ των σημείων που επισκέφθηκε ο κύριος Γεωργιάδης ήταν και η υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος, ένα έργο με προϋπολογισμό περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο προβλέπεται ότι θα είναι έτοιμο το 2025 και θα παρακάμπτει περίπου 4 από τα υφιστάμενα φανάρια για διαδρομή 1.350 μέτρων από το ύψος της λεωφόρου Αλίμου έως και το Ποσειδώνιο.

Τέλος, επισκέφθηκαν το παράκτιο μέτωπο στο οποίο θα εγκατασταθούν το εμπορικό κέντρο Riviera Galleria, ο πρώτος ουρανοξύστης Riviera Tower και δύο ξενοδοχεία, ενώ θα αναβαθμιστεί η μαρίνα του Αγίου Κοσμά με δυνατότητα ελλιμενισμού 310 σκαφών αλλά και φιλοξενίας super yachts.

 

 

 

 

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας