Μενού Ροή
Hellenic Nickel: Αυτή είναι η διάδοχος της ΛΑΡΚΟ

Στην ίδρυση της νέας εταιρείας Hellenic Nickel η οποία προορίζεται να αναλάβει τις δραστηριότητες της ΛΑΡΚΟ στον τομέα του νικελίου, προχώρησαν από κοινού η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η AD Holdings που είχαν επικρατήσει στο διαγωνισμό για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ.

Η νέα εταιρεία έχει  έδρα στη Λ. Μεσογείων 85 και μετοχικό κεφάλαιο 50.000 ευρώ, το οποίο κατέβαλαν εξ ημισείας οι δύο εταιρείες μέτοχοί της. 

Τη θέση του προέδρου στη νεοσύστατη εταιρεία ανέλαβε ο Πέτρος Σουρέτης, εντεταλμένος σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο οποίος έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Intrakat. Εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι ένα ακόμη υψηλόβαθμο στέλεχος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο Εμμανουήλ Μουστάκας.  Δύο εκτελεστικά μέλη διορισμένα από την πλευρά της AD Holdings είναι ο Βασίλειος Χονδρός και ο Βρετανός Joseph Harry Plumbly.

Σκοποί της νεοσύστατης εταιρείας, σύμφωνα με τη σχετική καταχώρηση στο ΓΕΜΗ, είναι:

  1. Η κατασκευή. λειτουργία και εκμετάλλευση μεταλλουργικών εργοστασίων και συναφών και υποστηρικτικών εγκαταστάσεων και υποδομών.
  2.  Η λειτουργία και εκμετάλλευση μεταλλείων κάθε είδους, ιδιόκτητων ή μισθωμένων ή παραχωρημένων.
  3. Η εξόρυξη, εξαγωγή, παραγωγή, ανάκτηση, διύλιση, επεξεργασία, πώληση, εκμετάλλευση, εμπορία και εξαγωγή μεταλλευμάτων, μετάλλων και ορυκτών, στην Ελλάδα και διεθνώς.
  4. Η πώληση, εκμίσθωση και γενικά διάθεση και η απόκτηση, μίσθωση και χρήση ακινήτων.
  5. Η ανάληψη αντιπροσωπειών με προμήθεια ή συμμετοχή στα κέρδη των ως άνω προϊόντων ή η ανάληψη συμβάσεων διανομής ή μεταπώλησης.
  6. Η ίδρυση ή συμμετοχή σε άλλες εταιρίες ή οντότητες του αυτού ή διαφορετικού σκοπού και η απόκτηση εξ ολοκλήρου ή εν μέρει επιχείρησης, περιουσίας, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων κάθε φυσικού ή νομικού προσώπου ή οντότητας που ασκεί δραστηριότητα ή κατέχει περιουσιακά στοιχεία χρήσιμα για τους σκοπούς της Εταιρείας και η με κάθε τρόπο κτήση και εκμετάλλευση δικαιωμάτων ή προνομίων αναγκαίων ή χρήσιμων για τον σκοπό της Εταιρείας.
  7. Κάθε άλλη δραστηριότητα και λειτουργία άμεσα ή έμμεσα εξυπηρετούσα ή συνδεόμενη με τους παραπάνω αναφερόμενους σκοπούς.

Υπενθυμίζεται ότι παραμένει σε  εκκρεμότηται η έκδοση απόφασης από το ΣτΕ για την προσφυγή της ιρλανδικής CMI, η οποία είχε καταθέσει καλύτερη προσφορά από την κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για τα μεταλλευτικά δικαιώματα, αλλά είχε αποκλεισθεί επειδή δεν είχε καταθέσει προσφορά και για το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας