Μενού Ροή
omilos-petropoulos
ΤΕΜΜΑ: Το… άγνωστο «διαμαντάκι» που εξαγοράζει η Πετρόπουλος και τα συστήματα Patriot

Στην Ελλάδα της αποβιομηχάνισης, υπάρχουν «κρυμμένες» και σχεδόν καθόλου γνωστές στο ευρύ κοινό εταιρείες, που δραστηριοποιούνται σε απαιτητικούς κλάδους όπως είναι αυτός της άμυνας και της κατασκευής μηχανολογικών εξαρτημάτων ακριβείας. 

Μια από αυτές είναι η ΤΕΜΜΑ Precision Engineering and Manufacturing, η οποία ιδρύθηκε το 1961 και έχει 63 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην Ελλάδα, συνεχούς και σταθερής ανάπτυξης, υψηλών παραγωγικών επιδόσεων και καταξίωσης στον τομέα της, ενώ φτιάχνει εξαρτήματα ακόμη και για τα αμυντικά συστήματα Patriot. 

Η εταιρεία διαθέτει υψηλή τεχνολογική εξειδίκευση και παρέχει λύσεις και προϊόντα στην αμυντική και αεροπορική βιομηχανία, τις τηλεπικοινωνίες και την βιομηχανία παραγωγής ενέργειας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ΤΕΜΜΑ, με σύστημα διαχείρισης ποιότητας πιστοποιημένο από την TŮV NORD, παράγει, με απόλυτη συμμόρφωση προς τις διεθνείς προδιαγραφές και πρότυπα, προϊόντα για τη βαριά βιομηχανία – κυρίως καλούπια και συστήματα χύτευσης αλουμινίου – υποστηρίζοντας την αμυντική και αεροπορική βιομηχανία και την παραγωγή και αποθήκευση πράσινης ενέργειας.

Πολύ ισχυρό διεθνές πελατολόγιο 

Σήμερα η εταιρεία διαθέτει ένα ιδιαίτερα σημαντικό διεθνές πελατολόγιο, το οποίο περιλαμβάνει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας (CERN), τον γαλλικό  όμιλο Thales, την αμερικανική Raytheon, την ιταλική Elital Elettronica Italiana, την ισπανική Iberdrola και έμμεσα, ως υπεργολάβος, τις Boeing, Dassault, Airbus & KMW.

Στην Ελλάδα συνεργάζεται επίσης με κορυφαίες εταιρείες όπως η Intracom Defense, η ΜΕΤΚΑ, το Αλουμίνιον της Ελλάδος, η ElvalHalcor, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η Mevaco, καθώς επίσης οι Sunlight, Metron και Ergotem.

Η εταιρεία ΤΕΜΜΑ Α.Ε. συνεργάζεται επί χρόνια με την Intracom Defense Electronics (IDE), έχοντας αναλάβει τα τελευταία χρόνια υποκατασκευαστικό έργο που ξεπερνάει τα 1,2 εκατ. ευρώ για κατασκευή βασικών εξαρτημάτων, ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων, των αμυντικών συστημάτων Patriot. 

Η εξαγορά 

Tην περασμένη Παρασκευή στα «ψιλά» πέρασε η ανακοίνωση της εισηγμένης Π. Πετρόπουλος ότι προχωρά σε εξαγορά της βασικής δραστηριότητας της ΤΕΜΜΑ ΑΕ, έναντι 2,35 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες από την πλευρά των συντελεστών του deal τονίζουν πως θα υπάρξει απόσχιση του εν λόγω κλάδου δραστηριότητας της ΤΕΜΜΑ σε νεοσύστατη εταιρεία, την οποία θα εξαγοράσει στη συνέχεια η Πέτρος Πετρόπουλος μέχρι το τέλος του 2024.

Από την πλευρά της Π. Πετρόπουλος, η εξαγορά αυτή κινείται στην κατεύθυνση διεύρυνσης και παρουσίας του ομίλου σε δραστηριότητες προστιθέμενης αξίας σε σχέση με τις τεχνολογικές εξελίξεις σε κλάδους που δραστηριοποιείται. Η συνεργασία αυτή, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης, ήταν επιλογή των διοικήσεων των δύο εταιρειών, προκειμένου το έργο να υλοποιηθεί στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Την ΤΕΜΜΑ Precision Engineering and Manufacturing σήμερα εμπιστεύονται όλες οι μεγάλες εταιρείες της Ελληνικής βιομηχανίας καθώς και μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού με αποτέλεσμα να αναλαμβάνει διεθνή project με μεγάλη επιτυχία. Η εταιρεία λειτουργεί με πιστοποιημένο το σύστημα διασφάλισης ποιότητας της  κατά EN ISO 9001:2008 από την TUV και ήδη βρίσκεται στην διαδικασία αναβάθμισης του, κατά  EN ISO 9001:2015.  

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας