Μενού Ροή
Τα κέρδη της Sinopec το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 2,6% σε ρεκόρ παραγωγής

Η κινεζική Sinopec σημείωσε αύξηση 2,6% στα καθαρά κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς η παραγωγή ρεκόρ πετρελαίου και φυσικού αερίου αντιστάθμισε τη μείωση της εγχώριας ζήτησης για διυλισμένα καύσιμα και πετροχημικά.

Η China Petroleum & Chemical Corp, όπως είναι επίσημα γνωστή η Sinopec, ανέφερε την Κυριακή καθαρό εισόδημα 37,1 δισεκατομμυρίων γιουάν (5,21 δισεκατομμύρια δολάρια) για τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο.

Η Sinopec δήλωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της έφτασε σε υψηλό ρεκόρ των 257,66 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου, αύξηση 3,1% σε ετήσια βάση, οδηγούμενη από την αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου.
 

Η παραγωγή φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 6% στα 700,57 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια, ανέφερε προηγουμένως η Sinopec, ενώ η παραγωγή αργού πετρελαίου αυξήθηκε κατά 0,6% σε ετήσια βάση στα 140,53 εκατομμύρια βαρέλια.

Οι πωλήσεις ραφιναρισμένων προϊόντων αυξήθηκαν 2,1% σε 119 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, αν και το εγχώριο τμήμα αυτών των πωλήσεων μειώθηκε κατά 2,5% σε 90,14 εκατομμύρια τόνους.
 
Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 1,1% στα 1,58 τρισεκατομμύρια γιουάν, υποχωρώντας από τις χαμηλότερες πωλήσεις και τις τιμές του ντίζελ και των πετροχημικών προϊόντων.
 
«Η επιδείνωση της ζήτησης ντίζελ στην Κίνα φαίνεται η πιο ανησυχητική», ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της Citi. Οι πωλήσεις ντίζελ μειώθηκαν 13,8% και βενζίνης 0,2% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις καυσίμων αεροσκαφών αυξήθηκαν κατά 7,5%.
Η εταιρεία είπε ότι αναπτύσσει τις επιχειρήσεις ανεφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που θέτει η ασθενής ζήτηση ντίζελ και η στροφή από τα βενζινοκίνητα οχήματα στα ηλεκτρικά .
 
Η φαινομενική κατανάλωση φυσικού αερίου της Κίνας αυξήθηκε κατά 10% από έτος σε έτος το πρώτο εξάμηνο, ενώ η κατανάλωση εγχώριων διυλισμένων προϊόντων μειώθηκε κατά 0,5% σε ετήσια βάση, ανέφερε η Sinopec.
 

Τον Ιούλιο-Δεκέμβριο, η εταιρεία προβλέπει ότι η διακίνηση του αργού πετρελαίου θα είναι βασικά σταθερή με το πρώτο εξάμηνο στους 126 εκατομμύρια τόνους.

 
Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας