Μενού Ροή
woodside
Woodside Energy: Το μέρισμα ξεπέρασε τις εκτιμήσεις - Τί σηματοδοτεί για την πώληση μεριδίου Driftwood

Η αυστραλιανή εταιρεία Woodside Energy ανέφερε την Τρίτη πτώση 14% στα κέρδη του πρώτου εξαμήνου λόγω χαμηλότερων τιμών πετρελαίου, αλλά τα αποτελέσματα και το μέρισμά της ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς, οδηγώντας τις μετοχές της σε αύξηση κατά 4%. 

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Meg O'Neill, δήλωσε ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για την προτεινόμενη πώληση μετοχών στο Driftwood, ένα έργο εξαγωγής LNG στις ΗΠΑ, το οποίο η Woodside θα κατέχει όταν αγοράσει την αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης LNG, Tellurian (TELL.A), έναντι $1,2 δισεκατομμυρίων συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

"Εξετάζουμε εταιρείες που μπορούν να υποστηρίξουν με την παροχή φυσικού αερίου, εταιρείες που ενδιαφέρονται για την αγορά του LNG, καθώς και εταιρείες που μπορεί να ενδιαφέρονται μόνο για τα υποδομικά στοιχεία του εργοστασίου," δήλωσε. Η Woodside στοχεύει να έχει δεσμεύσεις για την πώληση μετοχών, αν όχι υπογεγραμμένες συμφωνίες, πριν λάβει την τελική επενδυτική απόφαση το πρώτο τρίμηνο του 2025, πρόσθεσε.

Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη μετά φόρων ύψους $1,63 δισεκατομμυρίων για την εξάμηνη περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου, ξεπερνώντας κατά πολύ την εκτίμηση της Visible Alpha που ήταν $1,38 δισεκατομμύρια. Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 4,1% το απόγευμα. Η πτώση των κερδών οφείλεται κυρίως στις χαμηλότερες τιμές πετρελαίου, με την μέση τιμή που επέτυχε η Woodside να πέφτει στα $63 ανά βαρέλι ισοδύναμου πετρελαίου από $74 την ίδια περίοδο πέρυσι.Η Woodside ανακοίνωσε επίσης ενδιάμεσο μέρισμα 69 σεντς ΗΠΑ ανά μετοχή, μειωμένο από 80 σεντς ΗΠΑ πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το 80% των καθαρών κερδών μετά φόρων. Η εταιρεία είχε θέσει ως στόχο ένα εύρος διανομής 50-80% και η αγορά ανέμενε μέρισμα 55 σεντς.
Πηγή: Reuters

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας