Μενού Ροή
Εθνική Τράπεζα
Reuters: Τη Δευτέρα η δημόσια προσφορά της Εθνικής Τράπεζας

Ξεκινά τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί  έως την Τετάρτη η δημόσια προσφορά για την πώληση του 10-12% από το ποσοστό που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική Τράπεζα, όπως είπαν στο Reuters πηγές που έχουν γνώση της κατάστασης.

«Το σχέδιό μας είναι να ξεκινήσει η διαδικασία για την πώληση του 10%-12% τη Δευτέρα και να ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους στο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι, το ΤΧΣ κατέχει μερίδιο 18,4% στην Εθνική Τράπεζα, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα με βάση την αγοραία της αξία. Το υπόλοιπο θα μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι μετοχές θα προσφερθούν σε μικρό discount έναντι της χρηματιστηριακής τιμής, σε Έλληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε το χρονοδιάγραμμα της πώλησης, προσθέτοντας ότι οι μετοχές θα πωληθούν μέσω μιας συνδυασμένης προσφοράς σε θεσμικούς επενδυτές στο εξωτερικό και σε εγχώριους θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Το ταμείο πούλησε τις συμμετοχές του στην Eurobank, στην Alpha Bank, στην Τράπεζα Πειραιώς, και μέρος της συμμετοχής του στην ΕΤΕ στα τέλη του 2023 και στις αρχές τους πρώτους μήνες του 2024.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας