Μενού Ροή
Ελεύθερη πτώση άνω του 5% για το αργό

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καταγράφοντας απώλειες που ξεπέρασαν το 5% καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανήσυχοι για τις προοπτικές της ζήτησης σε ένα περιβάλλον αδύναμης οικονομικής ανάπτυξης.

Η ανησυχία για περαιτέρω επιβράδυνσης της οικονομίας ή και ύφεσης τους επόμενους μήνες σε ΗΠΑ και Ευρώπη έχει επανέλθει στο προσκήνιο καθώς η Federal Reserve την Τετάρτη και στη συνέχεια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη, αναμένεται να κάνουν άλλο ένα βήμα στη σύσφιξη της πολιτικής τους.

Οι μεγάλες αυξήσεις των επιτοκίων δοκιμάζουν τις αντοχές των οικονομιών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τους ρυθμούς ανάπτυξης του α' τριμήνου να είναι σχεδόν μηδενικοί.

Σε αυτό το κλίμα το αργό παραδόσεως Ιουνίου βυθίστηκε 4 δολ. ή 5,3% και έκλεισε στα 71,66 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νές Υόρκης. Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 24 Μαρτίου.

Την ανησυχία των επενδυτών τροφοδοτεί και το αδιέξοδο στην Ουάσινγκτον για την αύξηση του ορίου του χρέους, με την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν να προειδοποιεί χθες ότι η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να ξεμείνει από χρήματα μέσα σε ένα μήνα.

Οι τιμές του πετρελαίου δέχθηκαν επίσης πιέσεις αφού τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο από την Κίνα έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στη χώρα υποχώρησε απροσδόκητα τον Απρίλιο. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη συρρίκνωση του δείκτη PMI για τη μεταποίηση από τον Δεκέμβριο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας