Μενού Ροή
Η απειλή κυρώσεων για τα εγκλήματα της Ρωσίας αυξάνει εκ νέου τις τιμές του πετρελαίου

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου αυξήθηκαν το πρωί της Τρίτης, καθώς οι πιθανότητες για περισσότερες κυρώσεις μετά από εικαζόμενα εγκλήματα πολέμου από τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία ενίσχυσαν τις ανησυχίες για διακοπές του εφοδιασμού, ενώ οι συνομιλίες για το πυρηνικό Ιράν σταμάτησαν.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent αυξήθηκαν 1,58 δολ. ή 1,5%, στα 109,11 δολ. το βαρέλι, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού πετρελαίου του West Texas Intermediate αυξήθηκαν 1,61 δολ. ή 1,6%, στα 104,89 δολ. το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια εκτινάχθηκαν για λίγο περισσότερο από 2 δολάρια το βαρέλι αφού ο Ιάπωνας υπουργός βιομηχανίας Koichi Hagiuda είπε ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) επεξεργάζεται ακόμη λεπτομέρειες για έναν προγραμματισμένο δεύτερο γύρο συντονισμένων εκδόσεων πετρελαίου.

Συνομιλίες με Ιράν

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης είχαν διαμορφωθεί πάνω από 3% τη Δευτέρα λόγω της απειλής για περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία και μετά από μια παύση στη Βιέννη για τις συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν, η οποία θα μπορούσε να φέρει περισσότερα ιρανικά βαρέλια στην αγορά. Το Ιράν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη διακοπή των συνομιλιών.

Η Consultancy Wood Mackenzie τη Δευτέρα εκτίμησε ότι τα μέλη της ΕΕ και οι προηγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, θα μπορούσαν να «ανταλλάξουν» περίπου 650.000 βαρέλια ημερησίως ρωσικού αργού πετρελαίου με παρόμοιες ποιότητες και όγκους. Αυτά θα προέρχονται κυρίως από όγκους στη Μέση Ανατολή που αγοράζονται συνήθως από την Κίνα και την Ινδία.

Η κρατική Mangalore Refinery and Petrochemicals Ltd. της Ινδίας αγόρασε 1 εκατομμύριο βαρέλια ρωσικών Urals για τη φόρτωση τον Μάιο, σε μια σπάνια κίνηση που οφείλεται στην απότομη έκπτωση που προσφέρθηκε.

«Το παγκόσμιο εμπόριο αργού πετρελαίου θα εξισορροπηθεί με «ανταλλαγή αργού» μεταξύ «αυτοκυρώσεων» προηγμένων οικονομιών και αναπτυσσόμενων αγορών», δήλωσε ο Alex Sun, σύμβουλος διαχείρισης της Wood Mackenzie, σημειώνοντας ότι μια μεγάλη έκπτωση για τα ρωσικά βαρέλια Urals έχει δημιουργήσει μια ευκαιρία αγοράς. προκειμένου η Κίνα να καλύψει τα φθίνοντα στρατηγικά αποθέματα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας