Μενού Ροή
Πετρέλαιο πάνω από τα 80 δολ/βαρέλι βλέπει εντός του 2021 η Goldman Sachs

Τιμές του πετρελαίου πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι αναμένει η Goldman Sachs για το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, υποστηρίζοντας ότι η αγορά έχει υποτιμήσει την ανάκαμψη της ζήτησης, ακόμη και με πιθανή επανάληψη του ιρανικού εφοδιασμού. "Η υπόθεση για υψηλότερες τιμές πετρελαίου παραμένει άθικτη, δεδομένης της μεγάλης αύξησης της ζήτησης λόγω εμβολίων ενόψει ανελαστικής προσφοράς", ανέφερε η τράπεζα σε ανάλυσή της. Ακόμη και «υποθέτοντας επιθετικά» την επανεκκίνηση των ιρανικών εξαγωγών τον Ιούλιο, οι τιμές του Brent θα εξακολουθούσαν να φτάνουν τα 80 δολ/βαρέλι έως το τέταρτο τρίμηνο, ανέφερε.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα αφού ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχάνι, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν έτοιμες να άρουν κυρώσεις στους τομείς πετρελαίου, τραπεζών και ναυτιλίας της Τεχεράνης.

Η Goldman Sachs δήλωσε ότι η ανάκαμψη της ζήτησης στις ανεπτυγμένες αγορές θα αντισταθμίσει μια πιθανώς βραδύτερη ανάκαμψη στη Νότια Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Η παγκόσμια ζήτηση θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έως το τέλος του έτους, με τα περισσότερα από τα κέρδη να είναι πιθανό τους επόμενους 3 μήνες, ανέφερε.

"Η κινητικότητα αυξάνεται ραγδαία στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, καθώς οι εμβολιασμοί επιταχύνουν και καταργούνται οι καραντίνες, με την αύξηση των εμπορευματικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων", ανέφερε το σημείωμα.

Η τράπεζα αναμένει επίσης ότι ο Οργανισμός των Χωρών Παραγωγής Πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ενός ομίλου γνωστού ως ΟΠΕΚ +, θα αντισταθμίσουν οποιαδήποτε αύξηση στην παραγωγή του Ιράν, σταματώντας για δύο μήνες αύξηση της παραγωγής της στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 .

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας