Μενού Ροή
Σ.Φάμελλος: Προχειρότητα και ανεπάρκεια της κυβέρνησης απέναντι στο κύμα ακρίβειας στην ενέργεια

Επίκαιρη ερώτηση για την ανεπάρκεια της κυβέρνησης απέναντι στο κύμα ακρίβειας στην ενέργεια κατέθεσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Επισημαίνει πως δύο μήνες μετά από την εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη στις 11/9, ότι η κυβέρνηση θα καλύψει το 80% των αυξήσεων στο ρεύμα για όλους τους καταναλωτές, και ενώ η ακρίβεια καλπάζει και σφυροκοπάει τα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ακόμη αναζητείται η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα καθορίσει τις παραμέτρους των επιδοτήσεων στο ρεύμα (τελικό ύψος, δικαιούχοι, διαδικασία προσδιορισμού έκπτωσης στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς κ.λπ.).

Τονίζει πως η συνεχής τροποποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης, για τέταρτη φορά στις 11 Νοεμβρίου, καταδεικνύει την ανεπάρκεια και την αδυναμία της να αντιληφθεί και να αντιμετωπίσει το μέγεθος, τη διάρκεια και τη σοβαρότητα του κύματος ακρίβειας που θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ζητά τέλος να μάθει ποιο είναι τελικά το ύψος των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος Χαμηλής και Μέσης Τάσης, ποιο ποσοστό θα καλυφθεί τελικά από τα όποια μέτρα της κυβέρνησης, πώς θα στηριχτούν οι λοιπές κατηγορίες καταναλωτών (αγρότες, επιχειρήσεις, επαγγελματίες, Δήμοι-ΔΕΥΑ, κλπ), ποιο είναι το ύψος των αυξήσεων στα τιμολόγια φυσικού αερίου για οικιακούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, καθώς και εάν αληθεύουν δημοσιεύματα για αυξήσεις 200% και πώς αυτά θα αντιμετωπιστούν.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας