Connect with us

Αναζήτηση στο energymag.gr...

ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Οι Γερμανοί εισαγωγείς άνθρακα αναμένουν καταιγισμό αποστολών από τον Σεπτέμβριο

Οι εισαγωγείς λιθάνθρακα της Γερμανίας αναμένουν περισσότερες αποστολές από τον επόμενο μήνα, όταν οι γεννήτριες θα επιδιώξουν να στραφούν σε περισσότερη καύση άνθρακα και μακριά από το ρωσικό αέριο, αλλά φοβούνται ότι προβλήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης θα μπορούσαν να εμποδίσουν τις παραδόσεις.

“Η Verein der Kohlenimporteure (VDKi) αναμένει σημαντικές αυξήσεις όγκου στα μηνιαία μεγέθη εισαγωγών από τον Σεπτέμβριο και μετά”, δήλωσε ο Αλεξάντερ Μπέτε, πρόεδρος του ομίλου γερμανικών εισαγωγέων άνθρακα, απαντώντας σε έρευνα του Reuters.

Ο Σεπτέμβριος θα μπορούσε να φέρει αύξηση 50% σε σχέση με τον Μάιο, είπε ο Μπέτε, όταν οι εισαγωγές ήταν 2,35 εκατομμύρια τόνοι. Οι μηνιαίες εισπράξεις άνθρακα που καταγράφηκαν τον περασμένο χειμώνα από μέλη της VDKi ανήλθαν σε 3,5-4 εκατομμύρια τόνους.

Η Αυστραλία, η Νότια Αφρική, η Ινδονησία και η Κολομβία αναφέρθηκαν όλες ως πιθανοί προμηθευτές άνθρακα από την VDKi νωρίτερα φέτος.

Ο Μπέτε είπε ότι η ανάγκη για ορυκτά καύσιμα εξαρτάται επίσης από τις καιρικές συνθήκες και τον αντίκτυπό τους στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις ανεμογεννήτριες.

Τα ζητήματα με τα logistics περιλαμβάνουν την έλλειψη ικανότητας χειρισμού σε θαλάσσιους λιμένες και σε φορτηγίδες ποταμών εσωτερικής ναυσιπλοΐας, οι οποίες μπορούν να πλεύσουν μόνο με μειωμένα φορτία, καθώς ο ζεστός και ξηρός καιρός έχει μειώσει τη στάθμη των ποταμών, καθώς και στενότερη διαθεσιμότητα σιδηροδρομικών εμπορευματικών χώρων.

Το πιο σημαντικό σημείο βύθισης του ποταμού Kaub στο Ρήνο, από το οποίο πρέπει να περάσουν τα πλοία προς τις βιομηχανικές περιοχές του Μανχάιμ και της Καρλσρούης, είναι μόλις 52 εκ., ενώ οι φορτηγίδες χρειάζονται περίπου 1,5 μέτρο για να πλεύσουν πλήρως φορτωμένες.

Ο Μπέτε είπε ωστόσο ότι υπάρχουν ορισμένες θετικές προοπτικές στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της αντιστροφής μιας προσωρινής μετακίνησης από ορισμένες φορτηγίδες ποταμών προς τη Ρουμανία για τη στήριξη των ουκρανικών εξαγωγών σιτηρών.

Οι συνθήκες χαμηλής στάθμης νερού στα ποτάμια και τα κανάλια ενδέχεται να επικρατούν μέχρι τα μέσα ή τα τέλη Αυγούστου, αλλά θα μπορούσαν στη συνέχεια να χαλαρώσουν, ελευθερώνοντας περισσότερο χώρο ναυτιλίας.

Η Γερμανία ενδέχεται να εισάγει 32 εκατομμύρια τόνους ή περισσότερους άνθρακα ατμού για ενέργεια φέτος, από 27 εκατομμύρια τόνους πέρυσι, εκτίμησε η Μπέτε, επικαλούμενη και πάλι τη διαθεσιμότητα αιολικής ενέργειας και τη ζήτηση λόγω καιρικών συνθηκών.

Οι όγκοι αυτοί αποτελούν τα δύο τρίτα των εισαγωγών άνθρακα, με το υπόλοιπο να πηγαίνει στις χαλυβουργίες με τη μορφή άνθρακα οπτανθρακοποίησης.

Διαβάστε επίσης

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το τεράστιο γερμανικό πακέτο των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για την στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων απειλεί να αποδυναμώσει ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, προειδοποιεί η...

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Χωρίς συμφωνία μεταξύ ομοσπονδίας και κρατιδίων σχετικά με τη διαχείριση των πακέτων βοήθειας για την ενεργειακή κρίση έληξε η διάσκεψη του καγκελάριου Όλαφ Σολτς...

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Δικαιολογημένο χαρακτήρισε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς το σχέδιο της κυβέρνησής του για προστασία της οικονομίας από την ενεργειακή κρίση με πακέτο ύψους 200 δισ....

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα η Ελλάδα και άλλες 14 χώρες θα πιέσουν για επιβολή πλαφόν στις τιμές εισαγωγής...

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ #LIVE

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ #LIVE