Μενού Ροή
Πλαφόν κέρδους σε καυσόξυλα και πέλετ

Πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους σε καυσόξυλα, πέλετ και άλλα στέρεα καύσιμα που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση θεσπίζει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή πριν λίγο και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα.

Η διάταξη προβλέπει ότι από τη πώληση των συγκεκριμένων ειδών το περιθώριο μικτού κέρδους δεν μπορεί να υπερβαίνει το αντίστοιχο που ίσχυε ανά μονάδα όγκου βάρους προ της 1ης Νοεμβρίου 2021.

Ακόμη για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης στερεών καυσίμων που προορίζονται για θέρμανση χώρων στην ελληνική επικράτεια, υποβάλλουν εντός προθεσμίας δυο ημερών προθεσμίας δήλωση με τα τα στοιχεία αποθεμάτων σε:

α) καυσόξυλα παντός είδους,

β) πέλλετ,

γ) μπρικέτες,

δ) προσάναμμα

ε) δαδί

Στην ίδια τροπολογία καθορίζεται ανώτατο όριο κέρδους, με βάση τα καταγεγραμμένα επίπεδα της 31/12/2021, και στους προμηθευτές ή εμπόρους λιανικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή» του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Για τους παραβάτες θα ισχύσουν δρακόντειες κυρώσεις και πρόστιμα τα οποία θα κυμαίνονται από 5000 ευρώ έως και 1 εκατομμύριο ευρώ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας