Μενού Ροή
Ρεκόρ παραγωγής άνθρακα από την Κίνα

Η Κίνα παρήγαγε περισσότερο άνθρακα από ποτέ πέρυσι, καθώς οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής της πάλευαν να καλύψουν τη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια, υπονομεύοντας τα σχέδια για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα.

Ενώ η άνοδος της παραγωγής βοήθησε να τεθεί υπό έλεγχο η κρίση ηλεκτρικής ενέργειας, οι τιμές του άνθρακα αυξάνονται και πάλι φέτος εν μέσω προσδοκιών ότι η Κίνα θα χρειαστεί ακόμη περισσότερο ορυκτό καύσιμο για να τροφοδοτήσει την οικονομική της ανάκαμψη.

Η παραγωγή άνθρακα έφτασε το ρεκόρ των 4,07 δισεκατομμυρίων μετρικών τόνων πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 4,7% από το 2020, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Οι εισαγωγές άνθρακα αυξήθηκαν επίσης πέρυσι, στο υψηλότερο επίπεδό τους από το 2013.

Η Κίνα είναι ήδη ο μεγαλύτερος παραγωγός και καταναλωτής άνθρακα στον κόσμο, αλλά η παραγωγή ρεκόρ της είναι αξιοσημείωτη δεδομένου ότι μόλις πριν από ένα χρόνο η χώρα διαλαλούσε επιθετικά μέτρα που είχαν σκοπό να περιορίσουν σοβαρά τις εκπομπές της.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η χώρα θα γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2060 και η κυβέρνησή του έλαβε δραστικά βήματα το πρώτο εξάμηνο του 2021 για να το κάνει πραγματικότητα - συμπεριλαμβανομένου του κλείσιμο εκατοντάδων ανθρακωρυχείων.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας