Μενού Ροή
Γιατί το timing επαναφοράς στην ελίτ του FTSE 25 είναι σημαντικό για την Cenergy Holdings

Επανέρχεται και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού χρηματιστηρίου και στον FTSE 25 η Cenergy Holdings, επιβεβαιώνοντας τα γραφόμενα του EnergyMag.gr όλους τους τελευταίους μήνες.

Όπως ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και ο οίκος FTSE Russell, στο πλαίσιο της αναθεώρησης των δεικτών, η μετοχή μπαίνει στην ελίτ της ελληνικής αγοράς, καθώς θα πάρει τη θέση του ΟΛΠ, με την αλλαγή να τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου.

Το timing της αναβάθμισης της Cenergy Holdings είναι λίαν ευνοϊκό, καθώς ο όμιλος βρίσκεται στην πιο γόνιμη περίοδο της ιστορίας του, έχοντας ανεκτέλεστο έργων 2,27 δισ. ευρώ, η μετοχή βρίσκεται σε αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά, ενώ η κεφαλαιοποίηση πλέον πάνω από το 1 δισ. ευρώ

Τα καλύτερα μεγέθη στην ιστορία της

Θυμίζουμε πως η Cenergy Holdings είναι ο βραχίονας του ομίλου Viohalco στα ενεργειακά έργα μεγάλων απαιτήσεων και δημιουργήθηκε ύστερα από τη συγχώνευση των Ελληνικών Καλωδίων και της Σωληνουργία Κορίνθου, ενώ ως ενιαία μετοχή εισήλθε στο ελληνικό χρηματιστήριο στα τέλη Δεκεμβρίου 2016.

 To 2022 η Cenergy Holdings ανακοίνωσε τα καλύτερα μεγέθη της ιστορίας της, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το ξεκίνημα της τρέχουσας χρήσης, όπου στο πρώτο τρίμηνο ανακοίνωσε κύκλο εργασιών 381 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 27% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στον τομέα των σωλήνων χάλυβα, ο οποίος εκτελεί έργα από παραγγελίες που εξασφαλίστηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Η ζήτηση για καλωδιακά προϊόντα παρέμεινε ισχυρή με βελτιωμένα περιθώρια κέρδους, ενώ η δραστηριότητα των καλωδιακών έργων συνέχισε να στηρίζει την κερδοφορία ολόκληρου του τομέα.

Η λειτουργική κερδοφορία για το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν η υψηλότερη ιστορικά με το αναπροσαρμοσμένο EBITDA να ανέρχεται σε 44 εκατ. ευρώ, 95% υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι, ως αποτέλεσμα των ισχυρών επιδόσεων και στους δύο κλάδους. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 15,4 εκατ. ευρώ έναντι των 9,6 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες η μετοχή έκλεισε με νέα άνοδο 0,35% στα 5,69 ευρώ που είναι νέα ιστορικά υψηλά, καταγράφοντας άνοδο 21,20% το μήνα Μάιο, ενώ σε επίπεδο πενταμήνου, κατέγραψε άνοδο 88,40%, αποτελώντας μια από τις πλέον κερδοφόρες μετοχές στο σύνολο της αγοράς.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας